Haberler

Dünya Gönüllüler Gününü Kutladılar

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde, TEGV Ayten-Maksut Çavdar Çaycuma Öğrenim Birimi Dünya Gönüllüler Gününü çeşitli organizasyonlarla kutladı.

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde, TEGV Ayten-Maksut Çavdar Çaycuma Öğrenim Birimi Dünya Gönüllüler Gününü çeşitli organizasyonlarla kutladı.

İlk organizasyonda 30 kişiyle Dilek Feneri uçurularak gönüllülerimi dikkat çekildi. İkinci organizasyonda bir Otelinin verdiği destekle 19 gönüllü Otelde yemek yedi ve ardından canlı müzik ile eğlendi. TEGV Ayten-Maksut Çavdar Çaycuma Öğrenim Birimi Nalan Turgut'un yaptığı açıklamada; "Türkiye'nin eğitim alanında faaliyet gösteren en yaygın sivil toplum kuruluşu olan Vakfımız, her yıl coşkuyla kutladığı Dünya Gönüllüler Günü çerçevesinde Türkiye çapındaki tüm etkinlik noktalarında çeşitli etkinlikler düzenliyor. Bizde etkinlik noktamızdaki gönüllülerimizle ve onların arkadaşlarıyla ilk organizasyonumuz Dilek Feneri uçurmak olundu. Amaç gönüllüğe birlikte beraberlik ve gönüllüğe dikkat çekmekti. Daha sonra bir Otelin verdiği destekle 19 gönüllümüzle birlikte yemek yedik, canlı müzikle eğlendik, teşekkür belgelerini verdik. Çocuklarımın eğitimine destek olan tüm gönüllülerimize ve yemek bağışında bulunan Otel yönetimine teşekkürlerimi iletiyorum" dedi. Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı, ilköğretim çağındaki çocukların, daha güzel bir çocukluk yaşamaları ve yarınlara umutla bakmaları için, okul içi ve dışı saatlerde çok yönlü bir eğitim desteği almalarını ve çağdaş eğitim olanaklarından faydalanmalarını amaçlıyor. Türkiye genelinde, 37 yerleşik ilde 10 Eğitim Parkı, 44 Öğrenim Birimi, 24 Ateşböceği (gezici öğrenim birimi) ve 3 İl Temsilciliği ile çocuklara eğitim desteği hizmeti sürdürüyor. Kuruluşundan bu yana 1,6 milyon çocuğa verdiği eğitim desteğini on binlerce gönüllüsü ile gerçekleştiriyor. Eğitimde özgün modeli ile ulusal ve uluslararası işbirlikleri bulunan TEGV, 2007 yılında Küresel İlkeler Sözleşmesini imzaladı. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Zonguldak Çaycuma Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title