Haberler

Dünya Cüzzam Haftası

Sinop İl Sağlık Müdürü Dr. Telatar: "Cüzzam, tanısı kolay, tedavisi kesin, erken tanı konduğunda ise önlenebilir bir hastalıktır"

Sinop İl Sağlık Müdürü Gökhan Telatar, Cüzzam'ın (Lepra), tanısı kolay, tedavisi kesin, erken tanı konduğunda ise önlenebilir bir hastalık olduğunu belirtti.

Telatar, yaptığı yazılı açıklamada, her yıl ocak ayının son haftasının Cüzzam Haftası olarak ilan edildiğini hatırlatarak, bu haftanın amacının toplumun, cüzzam ve cüzzamlıya karşı oluşan yanlış inançlardan, bilgisizlikten kaynaklanan korkuların önlenmesine yönelik olduğunu bildirdi.

Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre, dünyada her yıl yaklaşık 200 bin yeni vakanın tedaviye alındığını vurgulayan Telatar, şunları kaydetti:

"Ülkemizde 2014 yılı hastalık bildirimleri sonucunda kayıtlı hasta sayısı yaklaşık bin 200 civarındadır. Son yıllarda yapılan taramalarda yeni tespit edilen hasta sayısında azalma görülmektedir. Lepralı hastaların ilk tedavileri İstanbul, Ankara ve Elazığ illerinde bulunan Lepra Hastanelerinde yapılmaktadır. Cüzzamlı hastalarla ilgili her türlü izleme ve değerlendirmeler hastaların yaşadıkları ildeki sağlık kuruluşlarınca yürütülmektedir."

Hastaların tedavi giderlerinin Sağlık Bakanlığı tarafından karşılandığını da hatırlatan Telatar, "Cüzzam, tanısı kolay, tedavisi kesin, erken tanı konduğunda ise önlenebilir bir hastalıktır" dedi. - Sinop

Kaynak: AA / Yerel

Gökhan Telatar Sinop Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title