Haberler

DTP'nin Bağımsız Milletvekili Adayları Ercişte Seçim Bürosu Açtı

Demokratik Toplum Partisi (DTP)'nin Desteklediği Van Bağımsız Milletvekili Adayı Saim Kartal, Fatma Kurtalan ile Özdal Üçer Seçim Bürosunu Açmak Üzere Partililerle Birlikte Erciş İlçesine Geldi.

Demokratik Toplum Partisi (DTP)'nin desteklediği Van bağımsız milletvekili adayı Saim Kartal, Fatma Kurtalan ile Özdal Üçer seçim bürosunu açmak üzere partililerle birlikte Erciş ilçesine geldi.

Zeylan Caddesi üzerinde bulunan DTP seçim bürosunun açılışı nedeniyle tören düzenlendi. Burada, seçmenlerine hitaben bir konuşma yapan Van Bağımsız Milletvekili Adayı Saim Kartal, daha önceki seçimlerde DTP olarak Van genelinde en çok oy almalarına rağmen seçmenlerinin iradesinin meclise taşınamadığını belirtti. Halkın önüne bırakılan baraj engelini dünyanın hiçbir yerinde bu kadar olmadığını iddia eden Kartal, DTP'nin bu tuzağı gördüğü için bağımsız aday olarak seçmenlerinin karşısına çıkma kararı verildiğini anımsatarak "Sizin kendi meclisinizde istemlerinizi önemli bir şekilde dile getirmek için oylarınızı istemeye geldik. Bizleri destekleyeceğinize yürekten inanıyoruz. Bu vesile ile Van genelinde ilk seçim büromuzu yeşil Erciş'te açıyoruz" dedi.

DTP Van İl Başkanı Abdurrahman Doğar ise yaptığı konuşmada, parti olarak destekledikleri üç bağımsız adayı parlamentoya göndermek için seçmenlerinden oy talep etti. Ardından, seçim bürosunun açılışını yapan bağımsız milletvekili adayları seçmenleriyle sohbet etti.

(NÇ-MET-Y)

19.06.2007 19:08 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title