Haberler

DPÜ öğrencileri, Filistin'de yaşanan şiddet olaylarını protesto etti

Güncelleme:

DPÜ öğrencileri, Filistin'de yaşanan şiddet olaylarını protesto etti Kütahya Dumlupınar Üniversitesi öğrencileri, Filistin'de yaşanan şiddet olaylarını protesto etti.

DPÜ öğrencileri, Filistin'de yaşanan şiddet olaylarını protesto etti

KÜTAHYA - Kütahya Dumlupınar Üniversitesi öğrencileri, Filistin'de yaşanan şiddet olaylarını protesto etti.

DPÜ Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığına bağlı olarak faaliyet gösteren Beytülmaktis Araştırmalar, Diriliş Geleneksel Türk Okçuluğu, Fıkıh, Geçerken, İdealist Gençlik, İnsan Hak ve Hürriyetleri, Kadim, Lisan-ı Hal, Tarih Birliği ve Yeniler olmak üzere 10 topluluğun ortaklaşa düzenlediği etkinlikte Filistin halkına yönelik eziyetler protesto edildi.

Kapalı Spor Salonu önünde başlayıp İktisadi ve İdari Bilimler Fakültemizde sona eren protesto yürüyüşünde öğrenciler, ellerinde pankart ve dövizlerle İsrail Devleti'nin başta yaşama olmak üzere bölgedeki insanların temel hak ve özgürlükleri kısıtlayan girişimlerini kınadı.

Türkiye Gençlik Vakfı Kütahya İl Temsilcisi Saidi Furkan Coşgun, "Okulda, üniversitede, camide, sokakta, sosyal medyada ve dünyanın her yerinde Filistinli kardeşlerimizin daima yanındayız. Terörist İsrail'in ve onun hukuk ihlallerine, savaş suçlarına sessiz kalan, destek veren, kısacası bu zulme ortak olanların karşısındayız. Her yerde, her mecrada bu zalimlerle mücadele edeceğiz.İçinde birazcık insanlık onuru, vicdanı olan herkesi bu mücadeleye çağırıyoruz. Onların bir hesabı varsa Allah'ın da bir hesabı var. İnanıyor ve biliyoruz ki mazlumların ahı, zalimleri kahr u perişan edecektir. ve yine inanıyor ve biliyoruz ki Allah nurunu tamamlayacaktır. Şehit olan kardeşlerimize Rabbimizden rahmet diliyor, Geride kalan bizlere de gafletten uyanış nasip etsin diyoruz. Kahrolsun zalimler, Kahrolsun bu zulme, bu suça ortak olanlar. Kahrolsun İsrail" dedi.

Protesto yürüyüşü, dua ve bağımsız Filistin'i talep eden sloganlarla sona erdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Filistin Kütahya Yerel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

title