Haberler

Down Sendromluların Eğitileceği "Can Suyu Kafe" Açıldı

Samsun Bafra Kaymakamlığı ve gönüllülerin desteği ile Bafra Gençlik Merkezi’nde ‘Can Suyu Kafe’ törenle hizmete girdi.

Samsun Bafra Kaymakamlığı ve gönüllülerin desteği ile Bafra Gençlik Merkezi'nde 'Can Suyu Kafe' törenle hizmete girdi.

Açılışa Bafra Kaymakamı Halis Arslan, eşi Durdane Arslan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Göksel Başar, AK Parti Bafra İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven, daire müdürleri, oda ve dernek başkanları, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve üyeleri, katkıda bulunan hayırseverler ve davetliler katıldı.

Bafra Kaymakamı Halis Arslan yaptığı konuşmada, "Zor bir işti ve şu anda zoru başarmış durumdayız. Bu projenin hayat geçirilmesi için 6 aydır uğraş verildi. Bu projenin örneklerinden Ankara'da 2 tane, Bursa'da 1 tane ve 1 tanede Karabük'te var. Türkiye'de böyle bir kafeden 3 veya 5 tane örneği var. Bizde dedik ki bu örnekleri aşalım daha güzel ve mükemmelini yapalım, o bakımdan burada alt yapı mevcut idi. Down sendromlu dediğimiz arkadaşlarımız ve gençlerimiz, şuanda 2 tane devlet okulunda ve 5 tane özel okulda öğretim görüyorlar. Aslında rakam küçük ama başlangıçta 5 kişiyle başlayacağız, inşallah bu rakam giderek büyüyecek. Çünkü bizim insanlarımız görmediği şeye inanmıyor. Gözüyle görecek ve biraz da yaşayacak. Ondan sonra bakacak, inandıktan sonra destekleyecek. Genellikle bizim hedef kitlemiz çoğunlukla öğrenciler, gençler ve çocuklardır. Bir kısmı eğitim çağındaki çocuklar, bir kısmı ise eğitim dışı çocuklar. Ama biz bu defa burada eğitim dışında kalan çocukları hedef kitle olarak seçtik. Yakında okullar tatil olması nedeniyle orada okuyan çocukları da bu projeye dahil edeceğiz" diye konuştu.

Kaymakam Arslan'ın konuşmasının ardından, Can Suyu Kafe'ye destek verenlere Bafra Kaymakamı Halis Arslan tarafından teşekkür belgeleri verildi.

Çocuklar adına konuşma yapan Seda Öztürk, "Bugün burada toplanmamıza vesile olan engelliler konusunun, hepiniz için özel bir anlam taşıdığına inanıyorum ama sizde takdir edersiniz ki engellerle yaşayan biz engelliler için bu anlam daha büyük ve daha hayatidir. Engelliler gibi toplumun dezavantajlı kesimlerinin hakları konusunda yapılması gereken daha çok şey olduğunu biliyoruz. Bizlerin hakları ve yaşamları için verilen mücadelelerin sadece akılla değil, yüreğinde ortaya konularak yapılması gerekir. İşte bu kafe akılla beraber yüreğin de birlikte ortaya konduğu bir mücadele örneğidir. Umarım toplumun bir parçası olmak adına açılan bu pencere hiçbir zaman kapanmaz" ifadelerini kullandı.

Veliler adına Saniye Toklu konuşmasında, "Engelli bireylerin hayatlarına farklı bir pencere açacak olan bu kafeyle birlikte, çocuklarımızın evlerinin dışına sosyalleşebilecekleri, toplumla iç içe olabilecekleri bir ortam sağlandığı için çok mutluyum. Engelli çocuk ve gençlerin özgüvenlerini artırarak, toplumla bütünleşmelerine ve toplumsal farkındalığın artmasına katkı sağlayacak olan bu oluşum, inşallah çocuklarımızın mesleki eğitim gördüğü ve maddi kazanç elde edebilecekleri bir ortama dönüştürülebilir ve kalıcı adımlar atılır" dedi.

Bafra Kaymakamı Halis Arslan ve eşi Durdane Arslan'an, çocukların ve davetli misafirlerin alkışlarıyla kurdele kesimi yapıldı.

Engelli çocuklar ilk günde kendi elleriyle davetlilere ikramda bulundular. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Halis Arslan AK Parti Samsun Bafra Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İYİ PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLDU? Meral Akşener'in yerine kim geçti? Eski Fenerbahçe yıldızı Papiss Cisse kaç TL'ye futbol oynuyor? Beşiktaş neden kırmızı kart yedi? #9917 Beşiktaş sahada neden 10 kişi? Fenerbahçeli İsmail Yüksek neden oyuna devam edemedi? İsmail Yüksek'e ne oldu? İYİ Parti Genel Başkan seçimi üçüncü tura mı kaldı? İYİ Parti'de seçim ne oldu, sonuç ne? GÜNAY KODAZ KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Günay Kodaz nereli, kaç yaşında? MEHMET TOLGA AKALIN KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Mehmet Tolga Akalın nereli, kaç yaşında? MÜSAVAT DERVİŞOĞLU KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Müsavat Dervişoğlu nereli, kaç yaşında? KORAY AYDIN KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Koray Aydın, nereli, kaç yaşında?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title