Haberler

Dörtyol'da Turunçgil Paneli

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde narenciye ve arı üreticilerine yönelik "Dünya Turunçgil Yetiştiriciliğindeki Gelişmeler ve ülkemiz için öneriler" konulu panel düzenlendi.

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde narenciye ve arı üreticilerine yönelik "Dünya Turunçgil Yetiştiriciliğindeki Gelişmeler ve ülkemiz için öneriler" konulu panel düzenlendi.

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Ziraat Fakültesi bölüm görevlileri Prof. Dr. Mustafa Kaplankıran, Prof. Dr. Kadriye Çağlayan, Doç. Dr. T. Hakan Demirkesen, Yard. Doç Dr. M. Fatif Tok ve Yard. Doç. Dr. Aziz Gül konuşmacı olarak katıldı.

Prof. Dr. Mustafa Kaplankıran, dünyada narenciye ithalatçıları ve tüketicilerinin küçük meyveli ürünlere yöneldiğini belirterek,

"Ülkemizde üretim sorunu yok pazarlama sorunu var. Bununda çaresi verimlilik ve çeşitlilikten geçmekte diyen Prof. Dr. Kaplankıran, ülkemizde ve Dörtyol'da bilinen çeşitlerin dışında üreticilerimizin Avrupa ve Dünya pazarının tercih ettiği ürünlere yönelmeleri, hasadı şubat ve daha sonraki zamana yayılan ürünler ile Turizme olumlu katkılarda bulunduğu narenciyede saksı süs bitki türlerine yönelmelerini önermekteyiz" diye konuştu.

Prof. Dr. Kadriye Çağlayan ve Yard. Doç. Dr. Fatif Mehmet Tok, turunçgillerde hastalık ve zararlı virüs çeşitlerine karşı yapılması gereken biyolojik mücadele hakkında narenciye üreticilerine bilgiler vererek sertifikası tescil edilmiş fidan tercih etmelerini tavsiye etti.

Panele, Dörtyol Kaymakamı Recep Soytürk, Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Aydın Tüfekçi, Dörtyol Turunçgil Üreticiler Birliği Başkanı Mevlüt Çoşkun, Hatay Arıcılar Birliği Başkanı Mehmet Ekici ve üreticiler katıldı. - HATAY

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Tok Çağlayan Dörtyol Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title