Haberler

Dörtyol'da Narenciye Toplantısı

Güncelleme:

Gıda Tarım va Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı, rekabet için tüketicinin damak tadı ve isteğine göre üretim yapılması gerektiği belirtti.

Gıda Tarım va Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ferhat Şelli, Dörtyol'da narenciye çeşidin çok sınırlı olduğunu, rekabet için tüketicinin damak tadı ve isteğine göre üretim yapılması gerektiği vurgulandı.

Şelli, Hatay Gıda Tarım va Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Narenciye" toplantısında yaptığı konuşmada, amaçlarının üreticileri biraraya getirerek üretim ve pazarlarla ilgili üretici ve ihracatçının sorunlarına çözüm bulmak olduğunu söyledi.

Öncelikle ürün çeşidinin arttırılması gerektiğini ifade eden Şelli, "Dünyada birçok portakal ve mandalina çeşidi varken Dörtyol ve yöresinde bu çeşit çok sınırlı sayıdadır. Ürün çeşidimizi artırarak hasat zamanını 2 ayla sınırlamak yerine 10 ay gibi uzun bir süreye yaymamız lazım. Rekabet için tüketicinin damak tadı ve isteğine göre üretim yapılması gerek" diye konuştu.

Üreticilerin bakanlıklarının ekipman ve tesis kurma desteklerinden mutlaka faydalanması gerektiğini belirten Şelli, üreticilere destek için çalıştıklarını kaydetti.

Dörtyol Kaymakamı Recep Soytürk de bu tür toplantıların üreticilerin sorunlarının çözümü açısından son derece önemli olduğunu söyledi.

Hatay Gıda Tarım va Hayvancılık İl Müdürü Aydın Tüfekçi ise, son tarihi 27 Ocak tarihi olan yüzde 50 hibeli proje başvuruları için gerekli koşulları taşıyan üreticilerin bu teşvikten faydalanabilme durumunu belirti.

Toplantıya, AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, belde belediye başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri ve üreticiler katıldı. - Hatay

Kaynak: AA / Yerel

Ferhat Şelli Dörtyol Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title