Haberler

Dörtyol'da "Dünya Turunçgil Yetiştiriciliğindeki Gelişmeler ve Ülkemiz İçin Öneriler" Paneli

HATAY (AA) Dörtyol 'da narenciye üreticilerine "Dünya Turunçgil Yetiştiriciliğindeki Gelişmeler ve Ülkemiz için Öneriler" konulu bir panel verildi.

HATAY (AA)- Dörtyol'da narenciye üreticilerine "Dünya Turunçgil Yetiştiriciliğindeki Gelişmeler ve Ülkemiz için Öneriler" konulu bir panel verildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Aydın Tüfekçi, Dörtyol Turunçgil Üreticiler Birliği ve Mustafa Kemal Üniversitesi'nin (MKÜ) işbirliğiyle Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'nda gerçekleşen panelin açılışında yaptığı konuşmada, Hatay'da 600 bin ton narenciye üretimi yapıldığını söyledi.

Üretimi yapılan narenciyenin yaklaşık 250-300 bin tonunun Dörtyol ilçesinde yetiştirildiğini ifade eden Tüfekçi, narenciyenin bir bölümünün ihraç edildiğini, bir kısmının da iç piyasaya gönderildiğini kaydetti.

Dörtyol Kaymakamı Recep Soytürk de üreticilerin bu yıl Rusya'da yaşanan sıkıntı nedeniyle olumsuz etkilendiğini belirtti.

Üreticilerin A kalite ürün elde etmek için bilinçli üretici olmaları gerektiğini vurgulayan Soytürk, MKÜ, Turunçgil Üreticileri Birliği ve kaymakamlık olarak bu konuda üzerlerine düşen her görevi yapmaya hazır olduklarnı kaydetti.

Belediye Başkanı Fadıl Keskin ise Dörtyol'un narenciyesinin tanıtımı için her türlü çabayı gösterdiklerini, bunun için festival düzenlediklerini söyledi.

Açılış konuşmalarının ardından Mustafa Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Kaplankıran, Yrd. Doç. Dr. Aziz Gül, Doç. Dr. Hakan Demirkesen, Prof. Dr. Kadriye Çağlayan, Yrd. Doç. Dr. Fatih Tok "Dünya Turunçgil Yetiştiriciliğindeki Gelişmeler ve Ülkemiz için Öneriler" konusunda bilgi verdi. - Hatay

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Kemal Üniversitesi Aydın Tüfekçi Dörtyol Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title