Haberler

"Doğuyorum Korosu" Turneye Çıktı

Güncelleme:

Bitlis'in Güroymak İlçesi Kaymakamlığı bünyesinde kurulan "Doğuyorum Korosu" Türkiye turuna çıktı.

Bitlis'in Güroymak İlçesi Kaymakamlığı bünyesinde kurulan "Doğuyorum Korosu" Türkiye turuna çıktı. 50 öğrenciden oluşan koro yurdun değişik kentlerinde "Dünya Dillerinden Esintiler" temasıyla 19 farklı dilde barış ve kardeşlik türküleri seslendiriyor.

Güroymak Kaymakamı Turan Yılmaz, 4 gönüllü müzik öğretmeninin başlattığı ve dalga dalga yayılan koroda ilçe ve köylerindeki ilköğretim ve ortaöğretim bölümlerinde okuyan 50 öğrenciden oluştuğunu söyledi.

İlk konserlerini Diyarbakır ve Bitlis'te veren koronun bir ay süreyle Adana, Ankara, İstanbul, Mersin, Antalya, Samsun, Erzincan, İzmir, Bursa gibi kentler de konser verileceğini belirten Güroymak Kaymakamı Turan Yılmaz, koronun 19 dilde türkü ve şarkı seslendirerek barış, kardeşlik ve sevgi mesajı vereceğini ifade etti. Yılmaz, "Amacımız, Bitlis'in, Güroymak'ın sesini sevgi ve kardeşlik duygularıyla Türkiye'ye, dünyaya duyurmak. Öğretmen ve öğrencilerimizden oluşan koromuz

Türkçe, Kürtçe, Zazaca, Arapça, İngilizce, Yunanca ve Hintçe başta olmak üzere 19 farklı dilde şarkı türkü seslendiriyor" şeklinde konuştu.

Bitlis'in Güroymak İlçesi'nde kurulan "Doğuyorum Korosu"nun şefi Yunus Dabakoğlu 11 ilde verecekleri konserlerden sonra hedeflerinin yurtdışına açılarak yabancı dildeki şarkıları, o ülkenin insanlarına seslendirebilmek olduğunu sözlerine ekledi. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Güroymak Türkiye Bitlis Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title