Haberler

Doğaltaş ve Mermer Paneli

Tokat Valisi Dr. Recai Akyel, Güçlü Devletin, Zengin Toplumun, Mutlu İnsanın ve Mutlu Ailenin Yolunun Üretimden Geçtiğini Belirterek, "Kesinlikle Üretimi Artırmamız Lazım" Dedi.

Tokat Valisi Dr. Recai Akyel, güçlü devletin, zengin toplumun, mutlu insanın ve mutlu ailenin yolunun üretimden geçtiğini belirterek, "Kesinlikle üretimi artırmamız lazım" dedi.

Tokat Ticaret ve Sanayi Odası'nda 'Tokat Üretiyor Projesi' kapsamında 'Doğaltaş ve Mermer' konulu panel düzenlendi. Milli Prodüktivite Merkezi (MPM) Teknik Danışmanı Dr. Mustafa Akgül başkanlığında yapılan panele Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Orhan Sarıtaşlı, Tokat Mermerciler ve Madenciler Derneği Başkanı Yavuz Bilkay, Turhal Mermer Sanayi Ltd.Şti. sahibi Osman Atılgan, TÜMMER Yönetim Kurulu Üyesi Haşim Acar, Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gültekin Kavuşan, Maden İşler Genel Müdürlüğü'nden Eyüp Yadigar, Maden Teknik ve Arama Genel Müdürlüğü'nden Akan Gülmez ve Dünya Gazetesi Başyazarı Dr. Rüştü Bozkurt konuşmacı olarak katıldı.

Panel öncesinde konuşma yapan Vali Akyel, güçlü devletin, zengin toplumun, mutlu insanın ve mutlu ailenin yolunun üretimden geçtiğini vurgulayarak, "Kesinlikle üretimi artırmamız lazım. Üretimde verimliliği etkin kılmamız lazım ve bu felsefede vilayetimizde çalışmalar yapıyoruz" diye konuştu.

Milli Prodüktivite Merkezi Genel Sekreteri Kerim Ünal ise Türkiye'deki mermer potansiyeli ile Tokat'ın önemli bir yerde olduğunu ifade ederek, "Bu sebeple sektörde özel çalışmalar yapıyoruz. Fuar kapsamında Tokat'ta mermer ve doğal taş konusunda söyleyeceği olan tüm uzmanlar burada" şeklinde konuştu.

Panele AK Parti Tokat Milletvekilleri Osman Demir, Hüseyin Gülsün, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zehra Seyfikli ve Niksar Kaymakamı Uğur Turan da katıldı.

(Nİ-SA) 25.04.2008 18:35 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title