Haberler

Doç. Dr. Akınoğlu Küçükçekmeceli Ebeveynlerle Buluştu

Marmara Üniversitesi Eğitim Programları ve Öğretim Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Orhan Akınoğlu, Küçükçekmece’de düzenlenen ‘Çocukların Eğitimi ve Çocukları Hayata Hazırlamak’ adlı söyleşiye katıldı.

Marmara Üniversitesi Eğitim Programları ve Öğretim Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Orhan Akınoğlu, Küçükçekmece'de düzenlenen 'Çocukların Eğitimi ve Çocukları Hayata Hazırlamak' adlı söyleşiye katıldı.

Küçükçekmece Belediyesi kültür-sanat etkinlikleri kapsamında Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen söyleşide Bilgi Evi öğrencilerinin anne-babalarıyla bir araya gelen Marmara Üniversitesi Eğitim Programları ve Öğretim Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Orhan Akınoğlu, ebeveynlere doğru anne, baba olma konusunda bilgiler verdi.

Çocukların eğitiminde en büyük görevin ailelere düştüğünü kaydeden Akınoğlu, bunu bir örnekle açıkladı: "Yakın zamanda Nobel ödüllü bir yazar ödülünü almak üzere konuşmasını yaparken; 'bu ödül annemindir' demiş ve devam etmiş; 'diğer anneler okuldan dönen çocuklarına; 'bugün okulda ne yaptın? Bugün okulda öğretmenin ne öğretti?' diye soru sorarken benim annemin istisnasız yaptığı şey; 'bugün öğretmenine hangi soruyu sordun' demek oluyordu. Bu tüm eğitim hayatım boyunca beni başarılı kılan en önemli unsur oldu. Bugün ödül almaya kadar varan bu yolda en büyük emek annemindir' demiştir."

"HER ETKİNLİKTE MUTLAKA BİR DEĞER AŞILAYIN"

Çocukların eğitiminin iki insanın evlenmeye karar vermesiyle başladığını da ifade eden Orhan Akınoğlu, çocuk sahibi olmanın önemine şu sözlerle değindi:

"İstediğiniz kadar servetiniz olsun çocuk sahibi olmak büyük bir mucizedir. O halde çocuğumuz varsa üstelik duygusal, ruhsal, bedensel sağlılığı da yerinde bir çocuksa büyük bir servetimiz var demektir."

Bu nedenle anne ve babaların çocuk sahibi olarak büyük bir sorumluluk aldıklarının altını çizen Doç. Dr. Akınoğlu, çocukla birlikte yapılan her etkinlikte, ailenin çocuğa bir değer aşılaması gerektiğini söyledi.

Psikolog, yazar Doğan Cüceloğlu'nun da çocukların bir benliği olmalı diyerek aileleri uyardığını kaydeden Akınoğlu, bunun için çocukların çevreleriyle doğru bir sosyal bağ içerisinde olması gerektiğini vurguladı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Küçükçekmece Belediyesi Marmara Üniversitesi Akınoğlu Sefaköy Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 4 Mayıs Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Kerim Rahmi Koç kimdir? Ali Koç'un oğlu Kerim Rahmi Koç kimdir? Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title