Haberler

Diyarbakır Valisi Toprak: İdeolojiden Uzak Birlikte Çalışmalıyız

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Yerel Gündem 21 Toplantısı'nda Herkesin İdeolojiden Uzak Olarak Birlikte Çalışmasını İstedi

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Yerel Gündem 21 Toplantısı'nda herkesin ideolojiden uzak olarak birlikte çalışmasını istedi. Toprak, "Burada her türlü ideolojiden uzak olmak üzere şehrimizi, kentimizi, bir kent kimliği taşıyan medeniyet değeri oluşabilecek güzelliklere, sosyal yaşam düzeyi, sosyal refah düzeyi yükselmiş bir borç olarak gelecek kuşaklara aktarmak için tüm çalışmaları yapmak gerekiyor" dedi.

Yerel Gündem 21'in 19'uncu olağan toplantısı Sümer Park Tigris Salonu'nda yapıldı. Toplantıya Vali Mustafa Toprak, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hafize İpek, Vali Yardımcıları, kurum müdürleri ile sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

Vali Mustafa Toprak kentin daha güzel günlere gitmesi için yapılacak çalışmalarda birliktelik içerisinde toplantıyla birlikte herkese hayırlı uğurlu sonuçlar getirmesini diledi.

Kentte birçok sorunun üstesinden gelmek için çeşitli çalışmalar yürütüldüğünü anlatan Toprak, Diyarbakır Devlet Hastanesi'nin kapatılması yönündeki duyumların yanlış olduğunu Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile entegre edilerek hizmete devam ettiğini söyledi.

GÖÇÜN GETİRDİĞİ YAPISLA SORUNLAR ORTAYA ÇIKIYOR

Kentte madde bağımlılığının önüne geçmek için güvenlik kuvvetlerinin büyük çalışmalar yaptığını belirten Vali Toprak, şöyle dedi:

"Şunu kabul etmek zorundayız. Göçün getirdiği yapısal sorunlar ortaya çıkıyor. Bunu gözardı edemeyiz. Ama bize düşen bunu ortadan kaldırabilmektir. Emniyet müdürlüğümüz ile jandarmamızın bu konuyla ilgili ciddi çalışmaları var. Bir taraftan uyuşturucu maddelerin ekim alanlarına yönelik onları bertaraf etme, ekildiği, üretildiği yerde imha etme çalışmalar var. Ama bir taraftan da başka yerlerden gelmişse ve gençlerimizi zehirleyen kişilerden uzak tutmak için sokak satıcısı dediğimiz kesimlere yönelik ciddi takibatlarımız devam ediyor.

Şu bir gerçek ki, bu maddeleri kullanan çocuklarımız var. Kentteki tüm kurum müdürlerimizle birlikte, uyuşturucu madde tedavisi yapılan AMATEM gibi bir yerimiz var. Ama burada aileler çok büyük iş düşüyor. Birlikte çalışmamız, bu konuda gerekirse yerel operatörlerle de bir toplantı yapalım. Alınması gereken tüm önlemleri alalım. Ne kadar mücadele ederseniz bunu yol haline getiren bunlardan para kazanan kişiler maalesef çocuklarımızı düşünmesi mümkün değil. Bu çalışmaları yapılan tüm olumlu çalışmalara ilaveten yapmamız gerekiyor."

HER TÜRLÜ İDEOLOJİDEN UZAK OLALIM

Vali Toprak, kent konseyi toplantısının çok önemli olduğunu belirterek, "Bakınız bu çok önemlidir. Çünkü bu birlikteliği sağlamak mümkün değil. Burada kamu yöneticileri, sivil toplum temsilcileri var. Siyasi parti temsilcileri var. Yani akla gelecek her alanın temsilcisi var.

Dolayısıyla burada her türlü ideolojiden uzak olmak üzere şehrimizi, kentimizi, bir kent kimliği taşıyan medeniyet değeri oluşabilecek güzelliklere, sosyal yaşam düzeyi, sosyal refah düzeyi yükselmiş bir borç olarak gelecek kuşaklara aktarmak için tüm çalışmaları yapmak gerekiyor."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title