Haberler

Diyarbakır'da Evlat Nöbetindeki Aileler Çağrılarını Sürdürüyor

Güncelleme:

Diyarbakır'da 5 yılı aşkındır evlat nöbetinde olan aileler, çocuklarının teslim olması için çağrılarına devam ediyor. Ailelerin oturma eylemi aralıksız devam ediyor.

Diyarbakır'da 5 yılı aşkındır evlat nöbetinde olan aileler, çocuklarının teslim olması için çağrılarına devam ediyor.

3 Eylül 2019 tarihinden farklı kentlerden Diyarbakır'a gelerek HDP il binası önünde oturma eylemi başlatan ailelerin evlat nöbeti aralıksız devam ediyor.

Oğlu Fatih Demir için evlat nöbetinde olan Abdullah Demir, 9 yıla aşkında evladından ayrı olduğunu, çocuklarını istediğini söyledi.

Hiçbir zaman evladının peşini bırakmadığını belirten Demir, "Oğluma şunu diyorum, sizi kandırmasınlar. Demesinler gittiğinizde cezaevinde çürüyeceksiniz. Bak, 46 çocuğumuz geldi. Kelepçe vurulmadan anne ve babalarına teslim edildi. Oğlum, kaçın gelin bu hasretlik bitsin" dedi.

Kocaeli'nden gelen Eren Yalçın'ın annesi Fadime Aksu da, 10 yıldır çocuğundan haber alamadığını dile getirerek, "5 yıldır buradayım. Yılmayacağız, onlar bizi yıldıramayacak. Bir çocuk kalana kadar mücadelemizi vereceğiz" ifadelerinde bulundu. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Diyarbakır İnsan Hakları Yerel Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title