Haberler

Dikili'de Başkan Özgüven'e Destek Mitingi

Güncelleme:

CHP'li Dikili Belediye Başkanı Özgüven'e destek vermek amacıyla Dikili Atatürk meydanında düzenlenen mitinge yaklaşık 4 bin kişi katıldı.

Yargıtay tarafından 8 yıl 4 aylık hapis cezası onanan CHP'li Dikili Belediye Başkanı Özgüven'e destek vermek amacıyla Dikili Atatürk meydanında düzenlenen mitinge yaklaşık 4 bin kişi katıldı.

Dikili Belediye Başkanı Özgüven'in hapis cezasının onanması ardından, CHP ve STK'ların desteği ile Atatürk Meydanı'nda bir miting düzenlendi. Mitinge katılanlar yakalarına 'bizi de alın' yazılı kokartlar taktı. "Adalet istiyoruz, başkanımızın yanındayız" yazılı pankartlar açıldı. Vatandaşlar yüzlerine Belediye Başkanı Osman Özgüven'in maskesini taktı. Yapılan konuşmalar mitinge damgasını vururken basının ilgisi ile konuşmalar Türkiye'nin gündemine oturdu.

Dikili Atatürk Meydanı'nda düzenlenen Osman Özgüven'e destek Mitingine CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, il yöneticileri, İzmir Milletvekilleri, Hülya Güven, Alaattin Yüksel, Oğuz Oyan, Mustafa Moroğlu, Erdal Aksünger, Yakup Kepenek, Hakkı Ülkü, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Ayvalık Belediye Başkanı Bülent Türközen, Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin, Altınova Belediye Başkanı Asım Sürer, Güre Belediye Başkanı Kamil Saka, Alaçatı Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Karaburun Belediye Başkanı Serdar Yasa, Ayazkent Belediye Başkanı Hasan Gürsel Altuğ, Yenikent Belediye Başkanı Fikret Çam, Parti Meclisi Üyesi Hüseyin Saygılı, İzmir barosu adına Ercan Demir, TÜMBELSEN 2'nolu bölge yöneticileri, GENEL-İŞ, KESK, EĞİTİM-SEN, çok sayıda ilçe başkanı, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı. Mitinge Dikili MHP İlçe Başkanı'da katıldı. Mitinge Belediye Başkanının eşi Ayşe Özgüven, oğulları, Evren, Utkan ve Barış Özgüven de katılırken, küçük oğlu Doğuş yurt dışında olduğu için katılamadı.

ÖZGÜVEN'İN MESAJI OKUNDU

Düzenlenen mitingde ilk olarak Belediye Başkanı Osman Özgüven'in gönderdiği mesaj okundu. Özgüven mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Utanılacak bir şey yok. Yüreğinde sevgi taşımayanlar, baş eğenler, olayı mahkemeye taşıyan insan müsvetteleri, vicdanlarının sesine kulak tıkayanlar utansın. Onlar hep bu korku ve endişe ile yaşayacaklar. Ne yapılırsa yapılsın bizim yüreğimizde ki sevgiyi ve haksızlığa karşı var olan öfkelerimizi çalamayacaklar. Söz konusu dava dosyalarını Yargıtay'da görev yapmışlar da dahil birçok hukukçu inceledi ve hepsi davaların düşmesi gerektiği yorumunu yaptı. Ne var ki Bülent Arınç'ın beni işaret eden açıklamaları sonrasında dosyaların incelenmesi hızlandırılmış ve bugünkü karara ulaşılmıştır. Alınan karar bana ve arkadaşlarıma zarar vermekten öte Dikili'yi teslim almayı kolaylaştırmaya yöneliktir. İzmir başta olmak üzere birçok CHP'li belediye de aynı durumlar yaşandı, yaşanıyor. Ne var ki yanılıyorlar Dikili halkı onlara gereken cevabı verecektir. Benim ve birkaç arkadaşımın aktif muhalefet zemininden uzak tutulması onlar açısından hiç bir işe yaramayacaktır. Dikili'de aynı idealler için mücadele edecek binler var."

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI GÖKHAN GÜNAYDIN: "BUNLARIN HESABINI TEKER TEKER SORACAĞIZ"

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın ise, "Tüm belediyeleri takip ediyoruz. Eğer Türkiye'de sosyal belediyecilik adına bir bayrak gibi dalgalanan bir başkan varsa en başta Osman Özgüven'i saymamız gerekmektedir" dedi. 80'li yıllarda öğrenciyken o yıllarda bile Özgüven'in 'demokrasi ve barış' dediğini çok iyi hatırladığını anlatan Günaydın,şöyle konuştu:

" Osman Özgüven'in alnına ihaleyi fesat karıştırma eylemini yapıştıramazsınız. Uğraşsanız da yapmazsınız. 8 yıl 4 ay ceza verenlere sesleniyorum. Ülkeye anlatmayacağımızı mı sanıyorsunuz. Yalnızca halkına hizmet etmek için çaba gösteren bir başkanın cebine para girmiyor. Kimsenin cebine girmiyor. Ama ceza alıyor. İhale iptal ediliyor. Satılmış bir yer yok. Belediyenin kasasından para çıkmıyor. Size soruyorum. İhaleye fesat karıştırıldığını söyleyecek bir vatandaş var mı? İhaleye fesat karıştırmayı arıyorsan Kayseri'ye bak. Ankara'ya bak. İstanbul'a bak. Bizim bir görevimiz var. Kurdukları düzeni bunların başına yıkmak. Yaptıkları bütün cezaevlerini onların başına yıkacağız ama hepsini değil. Çünkü bunların hesabını teker teker soracağız."

İBB BAŞKANI AZİZ KOCAOĞLU: "OSMAN ÖZGÜVEN'E SEN OYUNU BOZANSIN DİYORLAR"

Özgüven'in hapis cezasının onanmasına; "Bizi yıldırmaya, bizi yolumuzdan çevirmeye, bizi tavize zorlamaya kimsenin gücü yetmez" diyerek tepki gösteren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, " Osman Özgüven'i hepiniz tanıyorsunuz. Hepimiz biliyoruz ki ülkesi için, halkı için, gelecek kuşaklar için çalışanlar,

siyaseti ülkenin çıkarları için yapanlar, hiçbir zaman maddi menfaat peşinde koşmazlar. Osman Özgüven bugüne kadar yaşamının her hangi bir aşamasında hakkı olmayan bir kuruşa tenezzül etmemiştir. Buna hep bütün Dikilili, hem bütün İzmirli, hem de bütün tanıyanlar kefil olur. Burada yok edilmek ve bitirilmek istenen, ne Osman Özgüven'dir, ne de diğer arkadaşlarımızdır. Ne de Ayvalık Belediyesidir. Burada bitirilmek istenen halktan yana olmaktır. Burada bitirilmek istenen suyu bedava vermektir. Okul servisi kurmaktır. Burada adam gibi belediyecilik yapmaktır. Hırsızlara değil, namuslulara, şereflilere örnek olmaktır. Osman Özgüven'e sen oyunu bozansın diyorlar. Oyunbozanlık yapmayacaksın diyorlar. Bu sömürü sistemine ve bu hukuksuzluğa ve bu adaletsizliğe baş kaldıramazsın, baş kaldırırsan seni yok ederiz diyorlar. Başkaldıracağız, Osman Özgüven için de başkaldıracağız. Tüm 75 milyon insan için de başkaldıracağız" diye konuştu.

CHP İZMİR İL BAŞKANI ALİ ENGİN: "BU ÇEMBERİ HEP BERABER KIRACAĞIZ"

Dikili Belediye Başkanı Özgüven'in onurluca emek cumhuriyet gibi değerleri hep savunduğunu,barış adamı olduğunu ve belediye başkanlığından önce il başkanlığı görevinde bulunduğunu anlatan CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin,"Adaletin olmadığı bir düzende ne demokrasiden nede cumhuriyetten bahsedilemez. Bugün sadece bir diktatör var. Bu bütün alanlara yansıdı. Çember daralıyor. Bu çemberi hep beraber kıracağız" diyerek Başkan Özgüven'in ailesinin de CHP'ye emanet olduğunu söyledi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Osman Özgüven Dikili İzmir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title