Haberler

Didim Turizminin Belleği Kayıt Altına Alınıyor

Anadolu Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) kapsamında yürütülen ve Tarih Vakfı ile Ekin Grubu’nun kurumsal desteğiyle gerçekleştirilen Türkiye Turizmi Sözlü Tarih Araştırması kapsamında Didim turizminin belleği kayıt altına alınacak.

Anadolu Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) kapsamında yürütülen ve Tarih Vakfı ile Ekin Grubu'nun kurumsal desteğiyle gerçekleştirilen Türkiye Turizmi Sözlü Tarih Araştırması kapsamında Didim turizminin belleği kayıt altına alınacak.

Didim Belediyesi Kültür Servisi ile Didim Ticaret Odası Kültür, Turizm ve Dış ilişkiler Komisyonunun ortaklaşa yürütecekleri "Didim Turizminin Belleği Kayıt Altına Alınıyor" çalışması hakkın da bilgi veren Didim Ticaret Odası Meclis Üyesi Hikmet Atilla Didim turizminin gelişimine tanıklık etmiş yatırımcı, işletmeci, turizm çalışanı, turist rehberi, esnaf, muhtar, yerel yönetici ve Didim sakinleri ile görüşme yapıp, topladıkları bilgileri projeyi yürüten Anadolu Üniversitesi Bilimsel Araştırmalar merkezine vereceklerini, Mart veya Nisan ayın da yapılacak çalışma ile de görüntü ve ses kayıtlarına başlayacaklarını bildirdi.

Proje koordinatörü Prof. Dr. Nazmi Kozak ise, Türk turizmcilerin belleklerini kayıt altına alma çalışmalarına geçtiğimiz Mayıs ayında başladıklarını, 31 Aralık 2013 tarihi itibariyle 270 kişi ile yaklaşık 380 saatlik görüntü ve ses kayıtlı görüşmenin tamamlandığını söyledi. Prof. Dr. Kozak önümüzdeki günlerde Didim, ve diğer destinasyonlar ile Turizm Bakanlığı, Turizm Bankası A. Ş., Emek Otelleri, TUGEV, TUREM'ler, TUGEV-OTEM ile başlıca otel işletmelerinin kurumsal tarihleri üzerine yoğunlaşarak araştırmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi. Prof. Dr. Nazmi Kozak araştırma ile ilk etapta 500 turizmci ile toplam olarak 900 saatlik görüntü ve ses kayıtlı görüşme yapmayı öngördüklerini vurguladı.

Didim'de yapılacak araştırma sonucunda belgeseller, kitap ve diğer bilimsel yayınlar olmak üzere çok sayıda çıktı ortaya konulması planlanıyor. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Anadolu Üniversitesi Nazmi Kozak Türkiye Didim Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title