Haberler

Dev Çınarlardan Muhteşem Düet

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Türk Sanat Müziği'nin yaşayan iki dev çınarını sahnede buluşturdu.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Türk Sanat Müziği'nin yaşayan iki dev çınarını sahnede buluşturdu. Usta bestekarlar Erol Sayan ve Amir Ateş, Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen, "Yaşayan Çınarlarımız" konserinde yaptıkları düetle Kocaelili'lere unutulmaz bir gece yaşattı.

"Yaşayan Çınarlarımız" adlı konser Leyla Atakan Kültür Merkezi Dr. Şefik Postalcıoğlu Salonu'nda gerçekleştirildi. Konsere eşi Zeynep Sayan ile katılan Erol Sayan vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Konseri ayrıca, Vali Yardımcısı Dağıstan Kılıçaslan, Büyükşehir Belediyesi Klasik Türk Müziği Korosu Sanat Yönetmeni Amir Ateş, Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Şube Müdürü Mücahit Aslan ve çok sayıda Türk Sanat Müziği sevenleri izledi.

Şef Neşe Sarısözen Adalı yönetimindeki Türk Sanat Müziği Korosu, konserde Erol Sayan'ın birbirinden güzel 14 eserini seslendirdi. Konserde solo eserlere de yer verildi. Sayan, eserlerinin seslendirilmesi sırasında koroya tuttuğu ritimle eşlik etti.

Son şarkı öncesinde sahneye Klasik Türk Müziği Korosu Sanat Yönetmeni Amir Ateş geldi. Sayan'ın Türk Sanat Müziği'nin yaşayan en önemli bestekarlarından biri olduğunu söyleyen Ateş, "Bu akşam üstad konsere katılarak bize onur verdi. Yıllarca dillerde nağme olan şarkılarını, bu akşam da aynı güzellikte dinlemenin keyfini yaşadık. Kocaeli böylesine güzel değerleri ağırlıyor. Kültür alanında inşallah ileride çok daha iyi yerlerde olacağız" diye konuştu.

Erol Sayan da kendisi adına düzenlenen konser için Büyükşehir Belediyesi yetkililerine teşekkür etti. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Klasik Müzik Korosu'nun, eserlerini büyük bir başarı ile seslendirdiğini ve bunun kendisine mutluluk verdiğini söyleyen Sayan, "Şef Neşe Sarısözen Adalı hanımefendi yönetimindeki koro, eserleri çok ciddi çalışmış. Hatasız ve son derece güzel bir icra dinledim. Aferin size. Herkese çok teşekkür ederim" dedi.

Konuşmanın ardından dev bestekarlar kendilerine ait iki eserde düet yaptı. Sayan ve Ateş ilk olarak, Erol Sayan'ın, "Kadehinde zehir olsa ben içerim bana getir" isimli eserini seslendirdi. Ardından Ateş'in, "Bir kızıl goncaya benzer dudağın" adlı şarkısına düet yapan bestekarlar, salonda adeta alkış tufanı estirdi. Türk Sanat Müziği severler iki dev ustayı dakikalarca ve ayakta alkışladı.

(UU)

03.07.2012 12: 30: 53

TSI

NNNN - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Leyla Atakan Erol Sayan Amir Ateş Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title