Haberler

12 yaşındaki kız çocuğu depremde tüm ailesini kaybetti! Felaketten sonra gelen telefon ise acılarını ikiye katladı

Güncelleme:

Malatya'da annesi ve iki kardeşiyle yıkılan binanın altında kalan 12 yaşındaki kız çocuğu 40 saat sonra kurtarılırken ailesinden geriye kimse kalmadı. Annesinin deprem olmadan önce 19 bin 600 liralık eşya aldığı mobilyacının aileyi arayarak "Borcu ödeyin, yoksa hakkımı helal etmem" demesi ise anneanneyi gözyaşlarına boğdu.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat günü meydana gelen iki ayrı depremde 11 ilde ağır hasar meydana gelirken 41 binden fazla insan hayatını kaybetti. Bu illerden biri de Malatya oldu. İlk depremde Malatya'nın Ciritpınar Mahallesinde 7 katlı apartmanda yıkıldı. Apartmanda çok sayıda insan enkaz altında kaldı. Bunlardan biri de eşinden 6 yıl önce boşanan ve 3 çocuğuyla birlikte yaşayan Özlem Yılmaz (34) oldu.

BİR TEK 12 YAŞINDAKİ AYSİMA KURTULDU

Apartmanın yıkılmasının ardından arama-kurtarma çalışması başlatıldı. Elazığ Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü arama kurtarma ekipleri çalışma yaptı. Ekiplerin çalışmasında 12 yaşındaki Aysima'ya ulaşıldı. Ekipler Aysima'yı yoğun mesai harcayarak sağlık ekiplerinin de desteğiyle kurtardı. Ancak anne Özlem Yılmaz, oğlu Ali Osman ve kızı Nur Sima Birinç'in cansız bedenine ulaşıldı. Anneanne Havva Serttaş kızının ve iki torunun cenazesini alarak Adana'da toprağa verdi. Hayatta kalan tek torununa ise sahip çıkarak evine getirdi.

12 yaşındaki kız çocuğu depremde tüm ailesini kaybetti! Felaketten sonra gelen telefon ise acılarını ikiye katladı

"BABALARI NE ARADI NE DE CENAZELERİNE GELDİ"

Serttaş, "Malatya depreminde kızımı ve iki torunumu kaybettim. 1 torunum 40 saat sonra sağ olarak çıkartıldı. Şuan yanımda kalıyor. Babaları kendilerinden ayrıydı, ne aradı ne de cenazelerine geldi. Cenaze aracı bulamadım, kendi imkanlarımla bir pikap arkasına koyarak getirdim. 3 cenazemi Adana'da toprağa verdim. Benim kızım depremden kaçtı ama Malatya'da yakalandı ve orası mezar oldu" dedi.

12 yaşındaki kız çocuğu depremde tüm ailesini kaybetti! Felaketten sonra gelen telefon ise acılarını ikiye katladı

"BEN BU PARAYI NEREDEN BULACAĞIM"

Kızının depremden önce mobilya aldığını ve borcunu ödeyemediğini belirten Serttaş, "Malatya'da bir mobilyacı var, kızım oradan alışveriş yapmış. 19 bin 400 lira borcu varmış. Mobilyacı bu durumda bizden parayı istiyor ve 'hakkımı helal etmiyorum' diyor. Ben bu parayı nerden bulacağım. Benim kızımın kemikleri sızlayacak mezarında" diye gözyaşlarına boğuldu.

12 yaşındaki kız çocuğu depremde tüm ailesini kaybetti! Felaketten sonra gelen telefon ise acılarını ikiye katladı

"BİRİ BENİ KOLTUĞUN YANINA KOYUP GİTMİŞ"

Depremde 40 saat sonra sağ kurtulan Aysima Yılmaz ise, "Depreme uykuda yakalandım. O sırada rüya görüyordum ve Nursima'ya dedim ki, hadi uyu deprem oluyor ama o sırada başka odadaymış. Kendi kendime konuşurken biri beni koltuğun yanına koyup gitmiş. Depremde koltuğun üstüne duvar çöktü, eğer o olmasaydı benim üzerime düşecekti. Sonrasında annemin sesini duydum, kızım kalk ben geldim diye ağlıyordu. Bende anneme seslendim ama duymadı. Bende tekrar uyumuşum. Daha sonra makine seslerini duydum ve beni kurtardılar. Depremden kurtuldum ama kardeşim çıkamadı diye üzgünüm" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Malatya Deprem Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (21)

Eclipse Moon34:

Kefenin cebi yok Mobilyacı kardeş sen ister et ister etme o insanlar şehit gitti ya sen nasıl gideceksin işte onu ancak yüce Rabbim biliyor

302
8
yanıtYanıtla
Sevda Gül :

Ey vicdansiz bir gün gelir sen pesinden hakkini helal etmeyenler cikar! Önce düsün sonra konus!!!!!!

266
4
yanıtYanıtla
Abdullah Civelek:

Heralde oduceksin borcunu adamın arayıp söylemesine gerek var mi

14
251
yanıtYanıtla
Erkan Tekin:

Söylemesine gerek bile yok bu durumda bunu düşünen insan olamaz onu savunan senin gibilerden Allah korusun

yanıt124
yanıt2
Ebru V:

Pardon beyefendi !! Şu yorumu hangi vicdan ile yazdınız çok merak ediyorum . İnsanlar varını yokunu maddi manevi onları hayata bağlayacak herşeyini kaybetmişler . siz herhalde ödeyeceksin diyorsunuz . Allah sizin gibilerin eline düşürmesin .Umarım hayırsever gücü olan biri hemen destek olur ...

yanıt104
yanıt1
slim shady:

ödemeyin, helal etmesin, Böyle adamlara müstehak!

223
11
yanıtYanıtla
Erdal:

MOBİLYACININ ADRESİNİ VERİN, BORCU KAPATACAK KOÇ YĞİT BULUNUR ELBET... AKŞAMINA ARAR HELAL OLSUN, EVDE EKSİK VARSA GÖNDEREYİM ABLA DER...

214
2
yanıtYanıtla
Ayfer Karakay:

Acelesi neymiş hiçmi vicdanı yokmuş merhameti yokmuş zamanla ödenirdi belki kefenin cebi varya isteyin bakalım

188
1
yanıtYanıtla
Ercan akdeniz:

Kardeşim devlet her depremzede aileye her ay 10 ar bin lira veriyor. git bir konteynır eve gir devletin verdiği orada kalmadıysa Haluk Levent in o da yoksa bir çok yardımlaşma derneği onca konteynır ev gönderdi. birine gir. az az ödersin.

14
165
yanıtYanıtla
Murat Vural:

Böyle vicdansız merhametsiz mobilyacı başka bir depremde enkaz altında kalırsa işte o zaman o istediği 19400 aklına gelecektir . Dünyanın en kötü insanları EMPATİ duygusu olmayan ruhsuz duygusuz vicdansız merhametsiz insanlardır .

170
7
yanıtYanıtla
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title