Haberler

Denizli'de Örnek Proje Tanıtıldı

Denizli Yüksek Öğrenim Vakfı tarafından Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Öğrenci Destekleme Projesi için tanıtım programı düzenlendi.

Denizli Yüksek Öğrenim Vakfı tarafından Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Öğrenci Destekleme Projesi için tanıtım programı düzenlendi.

Pamukkale Üniversitesi Turuncu Salon'da düzenlenen tanıtım programına Vali Abdülkadir Demir, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar, Denizli Yüksek Öğrenim Vakfı Genel Sekreteri Mehmet Ünal, vakıf üyeleri, destekçi aileler ve öğrenciler katıldı. Kuruluş sürecinden bugüne kadarki çalışmaları değerlendiren Denizli Yüksek Öğrenim Vakfı Genel Sekreteri Mehmet Ünal, "1987 senesinde Denizli'de bir üniversite kurulsun diye başlattığımız çalışmalarla dünya üniversitesi haline gelen Pamukkale Üniversitesi'ni tanıyamaz hale geldik. Sonsuz mutluluk içindeyiz. Bizler hayırsever Denizli halkının katkıları ve rektörlerimizin bizden istediği görevleri yerine getirmek için hizmet ettik. En son 55 kişiye burs veriyorduk. Daha sonra destekçi aile projesini başlattık" dedi.

Rektör Bağcı ise,

"Bir öğrenciyi kabul edebilecek, kendi kültürünü ve geleneğini aktarma konusunda fedakarlıktan kaçınmayacak, kendi evlatlarından ayırt etmeksizin ona kendi işlerinde ortağıymış gibi davranacak kişilerin de ancak Denizli'de olması, 1987'de atılan temellerin üzerine inşa edilen binanın ve üniversitenin yöneticisi olarak bendenize nasip oldu. Bu eserlerin her zerresine katkısı olan herkesi içtenlikle kutlarım. Yeni nesil üniversiteler, bulunduğu yöre insanlarının sorunlarını bilimsel yöntemler uygulayarak çözüm bulmalıdır.

Biz de Pamukkale Üniversitesi olarak bu yönde tüm sosyal sorumluluk projelerine, şehrimiz kamu kurum, kuruluş ve vakıflarıyla ortak projeler hazırlıyoruz" diye konuştu.

Denizli'de yaşamanın bir ayrıcalık olduğunu belirten Vali Demir de şöyle konuştu:

"Kentler vardır ve o kentlerde yaşamak ayrıcalıktır; o kentte insanlar her şeyi güzel görür, o kentte yaşayan insanlar sadece kendisi için yaşamaz, yaşadığı günlük telaşta bile bir başkasını düşünür. Bu kent hiç kuşkusuz Denizli'dir. Bu güzellikleri her gün yaşıyoruz. Ama bu akşam daha özel. Burada yardım yapmanın çok ötesinde şeyler var. Bu ülke huzuru arıyorsa, belki de bu huzurun yolu burada. Ülke olarak her zaman güzellikleri dışarıda aradık. Eğer Denizli'deki örneği yaygınlaştırabilseydik bu çelişkileri yaşamayacaktık."

Konuşmaların ardından Vali Demir, Belediye Başkan Yardımcısı Çınar ve Rektör Bağcı, destekleyici ailelere teşekkür belgelerini takdim etti. - DENİZLİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Pamukkale Üniversitesi Hüseyin Bağcı Denizli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title