Haberler

Deniz Gezmiş ve Arkadaşlarının İdamı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar İl Başkanı Yalçın Görgöz, 6 Mayıs 1972’de idam edilen Deniz Gezmiş ve arkadaşları ile ilgili yaptığı açıklamada, “Onlar insanlık adına onurlu bir dava için emperyalizme karşı mücadele ettiler” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar İl Başkanı Yalçın Görgöz, 6 Mayıs 1972'de idam edilen Deniz Gezmiş ve arkadaşları ile ilgili yaptığı açıklamada, "Onlar insanlık adına onurlu bir dava için emperyalizme karşı mücadele ettiler" dedi.

Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan'ın idam edilişlerinin üzerinden 42 yıl geçmesine rağmen hala hatırlandıklarını ve hatırlanmaya da devam edileceklerini belirten Görgöz, "Bugün Türkiye devrimci hareketinin, 3 fidanı olarak anılan Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın idam edilmesinin 42. yıl dönümü. Denizler, ölümlerinin üzerinden onlarca yıl geçmesine rağmen hala Türkiye'de gençlik hareketlerinin önderleridir çünkü Denizler eşitlik için, özgürlük için ve bağımsız bir vatan için canlarını ortaya koydular. Onlar insanlık adına onurlu bir dava için emperyalizme karşı mücadele ettiler. Bugün onların davasına sahip çıkan gençlik, Gezi Parkı'nda başlattığı isyanla yeniden yeşermiş, varlığını hissettirmiştir. 68 Kuşağı gençlik hareketini, Denizler'i idam ederek bitirebileceğini sananlar, Haziran Direnişi'ni bitirebilmek için Abdocan, Sarısülük, Ayvalıtaş, Ali İsmail, Medeni Yıldırım, Ahmet Atakan ve Berkin'i katletmişlerdir ancak gençlik onların davasına sahip çıkacak, hiçbir zaman inancını kaybetmeyecek, mücadelesini sürdürecektir. Üç fidanı özlem ve saygıyla anıyoruz" ifadelerini kullandı. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cumhuriyet Halk Partisi YALÇIN GÖRGÖZ Deniz Gezmiş Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title