Haberler

Demirçalı'dan Yalanlama

CHP Adana Milletvekili Ali Demirçalı, lise öğrencilerini protestoya sürüklediği yönündeki haberin gerçek dışı olduğunu söyledi.

CHP Adana Milletvekili Ali Demirçalı, lise öğrencilerini protestoya sürüklediği yönündeki haberin gerçek dışı olduğunu söyledi.

Demirçalı, yaptığı açıklamada, Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciasının Adana'da bir grup lise öğrencisi tarafından 16 Mayıs 2014 tarihinde protesto edildiğini tesadüfen öğrendiğini belirterek, "Öğrencilerin eylemini ailelerinin benden yardım istemesi sonucu öğrendim. Benden yardım istenince olay yerine gittim. Öğrencileri kışkırtmayı ya da onları istismar etmeyi bırakın, aksine öğrencilerin polisle karşı karşıya gelmemesi için uğraştım. Öğrenciler Çukurova ilçemizde Turgut Özal Bulvarı'nda yürüyorlardı. Peşlerinde polisler, TOMA ile takip ediyordu. Polislerin belirli bir noktaya kadar öğrencilerin yürümesine izin verdiğini öğrendim. TOMA'dan çıkacak biber gazına ve tazyikli suya maruz kalmaması, bir arbedenin yaşanmaması için öğrencilerle ve polislerle görüştüm. Öğrenciler bir süre yürüdükten sonra hazırladıkları bildiriyi okuyup olaysız dağıldılar" dedi.

Adana'da öğrencilerin protesto eylemi ile ilgili haberlerin 16 Mayıs akşamı TV'lerde, sosyal medyada, 17 Mayıs 2014 tarihinde de bazı medya kuruluşlarında yer aldığını ifade eden Demirçalı, kendisine bu haberle komplo kurulmak istendiğini belirtti.

İçişleri Bakanı Efkan Ala ile de görüşerek olayın aydınlatılmasını isteyeceğini vurgulayan Demirçalı, ayrıca haberleri yapanlar hakkında da gerekli yasal işlemlerin başlatılması için avukatlarına gerekli talimatı verdiğini sözlerine ekledi. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ali Demirçalı Soma Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title