Haberler

Demirçalı'dan Cumhurbaşkanı Adayına Destek Çağrısı

CHP Genel Sekreter Yardımcısı Adana Milletvekili Ali Demirçalı, tüm halkı 10 Ağustos tarihinde yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminde ortak aday Ekmeleddin İhsanoğlu’nu desteklemeye davet etti.

CHP Genel Sekreter Yardımcısı Adana Milletvekili Ali Demirçalı, tüm halkı 10 Ağustos tarihinde yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminde ortak aday Ekmeleddin İhsanoğlu'nu desteklemeye davet etti.

Ali Demirçalı, cumhurbaşkanlığı seçiminin önemine değindiği açıklamasında, "Halkımızın tüm özelliklerini bünyesinde barındıran, dürüst kişiliğiyle Türkiye'yi temsil etme yeteneğine sahip bir kişi olan Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu'nun erdemliliği, bilim adamlığı, uluslararası kimliği ile bu görevi layıkıyla yerine getireceğine inancımız tamdır.

Türkiye olarak ilk defa halkın tercihi ile bir cumhurbaşkanı deneyimi yaşayacağız. Cumhurbaşkanı seçimi, bir siyasi partiye genel başkan veya herhangi bir parti organına görevli seçmek değildir. Cumhurbaşkanı Türkiye coğrafyasında yaşayan herkesin cumhurbaşkanı olacağından bu seçimde sadece aday göstermek yetmez, önemli olan gösterdiğimiz adayın toplumun bütününün oyunu alabilecek ve seçilebilecek aday olmasıdır" dedi.

Gösterdikleri adayın hukuk devletine, demokrasiye inanan, uzlaşmacı, çoğulcu anlayıştan yana olan, birleştirici kimliğe sahip, dürüst, çağdaş, herkesi kucaklayan bir yapıya sahip olduğunu ifade eden Demirçalı, şöyle devam etti.

"Bu seçimde iki farklı Türkiye yarışacaktır. Birincisi her şeye tek adamın karar verdiği, baskı rejimi, diğeri bu anlayışa karşı çıkan tüm muhalefetin ortak akılla belirlediği çoğulcu, demokratik, özgürlükçü, kadın erkek eşitliğine inanan çağdaş Türkiye anlayışının yarışıdır.

Eğer Türkiye'de hukuk devleti ilkesine dayanan hesap verilebilir bir kamu yönetimi ve gerçek demokrasi istiyor isek seçimde tutumumuz nettir. Verilecek karar çok basittir. Erdoğan mı? İhsanoğlu mu? Yani baskı rejimi mi, demokrasi mi? Keyfi yönetim mi, hesap verilebilir yönetim mi? Başkanlık sistemi mi, parlamenter sistem mi? Tek adam mı, halkın temsilcisi mi? Bu tercihi halkımız yapacaktır.

Bizim kararlarımız yarınları belirleyecektir. Eleştirilmeyecek ideal bir insan yoktur. Ancak bizim şuna karar vermemiz gerekiyor; mevcut baskı rejiminin güçlenerek devam etmesini mi istiyoruz, yoksa tüm Türkiye vatandaşlarının temsil edildiği, çoğulcu, demokratik, parlamenter sistemin devamını mı istiyoruz."

Ekmeleddin İhsanoğlu'nun, tek bir partinin adayı olmayıp ortak aklın, katılımcı, özgürlükçü, demokratik değerlere sahip bir anlayışın temsilcisi olacağını vurgulayan Demirçalı, "Sayın İhsanoğlu sadece Erdoğan'a karşı değil Erdoğan'ın kurduğu baskı rejimine karşı özgür Türkiye'nin adayıdır. İnancımız odur ki on iki yıllık Recep Tayyip Erdoğan iktidarının toplumda yarattığı gerginlik, bölünmüşlük, ötekileştirme Sayın İhsanoğlu'nun cumhurbaşkanlığı ile son bulacaktır. Bu süreçte tüm halkımızı Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu'nu desteklemeye davet ediyorum" ifadelerini kullandı. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ekmeleddin İhsanoğlu Ali Demirçalı Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title