Haberler

Delbes Mahallesi Afet Bölgesi İlan Edilmeli

Hafta sonu yaşanan göçükte can kaybı olmamasının sevindirici olduğunu ifade eden Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, mağara üzerine yapılan evlerin bulunduğu Delbes Mahallesinin afet bölgesi ilan edilmesi gerektiğini söyledi.

Hafta sonu yaşanan göçükte can kaybı olmamasının sevindirici olduğunu ifade eden Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, mağara üzerine yapılan evlerin bulunduğu Delbes Mahallesinin afet bölgesi ilan edilmesi gerektiğini söyledi.

Olay Tv, Kanal 27, Mega Tv, Kanal5, Grt ve Hisar Televizyonlarının ortak yayın platformu canlı yayın konuğu olan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Moderatör Olay Tv Genel Yayın Yönetmeni Levent Özkurt, Kanal5 Genel Müdürü Abdülkadir Ünal ve Hisar Tv Genel Müdürü Hanifi Mirzaoğlu'nun sorularını cevapladı. İlçe genelinde yapılan birbirinden önemli çalışmalar hakkında bilgiler veren Başkan Tahmazoğlu, her bölgeye eşit hizmet anlayışı ile çalıştıklarını söyledi. İlçe genelinde yapılan kentsel dönüşüm çalışmalarına değinen Başkan Tahmazoğlu, şunları söyledi:

"Göreve geldikten sonra Nuripazarbaşı, Yazıcık, Güzelvadi ve Perilikaya Serinevler bölgeleri olmak üzere dört bölgede kentsel dönüşüm çalışmasına başladık. 600 binanın yıkılacağı Nuripazarbaşı bölgesinde şuana kadar 280 binanın kamulaştırmasını yaparak, 186 binanın yıkımını gerçekleştirdik. Yine 156 binanın yıkılacağı Yazıcık Mahallesinde 61 adet binanın kamulaştırması yapılarak altı adetini yıktık. Güzelvadi mahallesinde ise konut alanı açmak için 24 adet binayı yıkarak, 10 bin metrekare konut alanı açtık."

Hafta sonu Delbes Mahallesinde mağara çökmesi sonucu meydana gelen üzücü olaya da değinen Başkan Tahmazoğlu, "Mağara çökmesinin ardından hemen olay yerine gittik. Vatandaşlarımızla görüştük. Haftasonu olması nedeniyle mağara içinde çalışan vatandaşlarımızın olmaması olası bir faciayı önledi. Üç evin yerle bir olduğu olayda sadece 14 yaşındaki Sema Çakıoğlu isimli kızımız yaralandı. Kızımızı da hastanede iki kez ziyaret ettik. Bölgede tehlike arzeden evleri boşalttık. Daha sonra Milletvekillerimiz Mehmet Erdoğan ve Derya Bakbak ile bölgeye giderek neler yapılabilir noktasında incelemeler yaptık. Delbes mahallemizin birçok noktasında mağaralar bulunmakta. Bu mağaraların üzerine zamanında evler yapılmış olup, bunları tamamı tehlike arzetmektedir. Bu nedenle burasının afet bölgesi ilan edilerek, bölgede yapılacak kamulaştırmalar ardından yıkımlar yaparak, mağaraların turizme kazandırılması ve üzerinde de park alanlarının oluşturulması gerekir" diye konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şahinbey Olay Tv Yazıcık Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title