Haberler

Dedesinin Adını Taşıyan Cami ile İlgilendi ve 6 Ayda Tamamlandı

Adıyaman’ın Gölbaşı İlçesi Kaymakamı Ali Edip Budan’ın öncülüğünde 6 ay’da çift minareli bin 500 kişilik Kuran Kurs’lu cami yaptırıldı.

Adıyaman'ın Gölbaşı İlçesi Kaymakamı Ali Edip Budan'ın öncülüğünde 6 ay'da çift minareli bin 500 kişilik Kuran Kurs'lu cami yaptırıldı.

Malatya'nın Battalgazi ilçesine bağlı Kuluşağı Mahallesi'nde dedesinin ismini taşıyan caminin eski ve yetersiz olduğunun sürekli gündeme getirilmesi üzerine harekete geçen Adıyaman Gölbaşı Kaymakamı Ali Edip Budan, izinli olarak geldiği bir gün Muhtar Mehmet Başar ve hemşerileri ile toplandı.Kuluşağı'nda kurulan heyet belirlenen plan ve program dahilinde çalışmaya başladı. Milletvekili Mustafa Şahin'in de katılımı ile Mart ayı ortasında Caminin temeli atıldı. Cami yapımı sürerken Milletvekili Cemal Akın da ziyarette bulunup çalışmaları yerinde görmüştü. Ekipler yoğun çalıştı Kaymakam Ali Edip Budan, sürekli denetimlerde bulunup çalışmalar hakkında bilgi aldı.

6 ay sonra Türkiye'nin en uzun Demiryolu köprüsünün yanı başında en modern cami tamamlandı.

Kuluşağı Muhtarı ve aynı zamanda Battalgazi Ziraat Odası Başkanı Mehmet Başar ise "Adıyaman Gölbaşı Kaymakamı Ali Edip Budan'la ne kadar gurur duysak azdır. 6 ay da bu camimiz tamamlandı çift minareli çini işlemeleri avizeleri Amerikan diş cephe işçiliği kuran kursu, abdest alınacak bölümler, içinin döşenmesi ve aynı anda 1500 kişinin ibadet edeceği camimiz tamamlandı. Güzel bir eser bizim için ayrı bir değer . Camimize harcanan para 1,5 milyon TL civarında. Her taşına tuğlasına emeği geçenlerde Allah razı olsun" dedi. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500

Yorumlar (1)

Baran FıratmobilWeb@haberler.com:

Kimin parası ile yaptırmış da öyle gurur duyuluyor yaptığı yolsuzluklarlamı yaptırdı neyle kimin parası ile yaptırmış bu adam camiyi Adıyaman gölbaşını sömürdü resmen insanlara Zulüm etti

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title