Haberler

Darende'nin Arıcılık Projesi Onaylandı

Güncelleme:

Malatya'nın Darende ilçesinde Arıcılık projesinin kabul edildi.

Malatya'nın Darende İlçesi'nde Arıcılık projesinin kabul edildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü teknik elemanlarınca İlçeye bağlı belde ve köylerde tarımsal faaliyetlerin iyileştirilmesi ve çeşitlendirilmesi gayesiyle yürütülen çalışmalar kapsamında çiftçiler için hazırlanarak Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK)'na sunulan arıcılık projeleri TKDK tarafından onaylandı.

Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Darende İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hilmi Öksüzce, "Tarımsal sorunlarını yakinen bildiğim İlçede kurumumuz teknik personeli ile birlikte çözüm noktasında çalışmalarımıza ara vermeksizin devam ediyoruz. Bu kapsamda ilçeye bağlı Belde ve Köylerde açmış olduğumuz Arıcılık Kursları neticesinde, 10.Çağrı Döneminde Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'na (TKDK) Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve Geliştirilmesi alt tedbiri kapsamında hazırlayarak sunmuş olduğumuz Arıcılık Projeleri onaylanarak TKDK'nın resmi internet sitesinde yayımlanmıştır. Buna göre, 6 adet çiftçimiz toplamda 890 adet kovan, 6'şar adet Bal Dinlendirme Tankı- Bal Süzme ve Polen Kurutma Makinası ile 6 adet de Traktör alımında Avrupa Birliği Hibe Fonlarından faydalanma yolunda hibe sözleşmesi imzalama aşamasına gelmişlerdir. Geçtiğimiz günlerde TKDK 11.Çağrı dönemine çıkmış olup şu ana kadar sadece Aşağıulupınar Beldemizden 67 çiftçimiz arıcılık projesi hazırlanması için talepte bulunmuştur. Çiftçilerimizin yeni gelir kapıları elde etmesi, yapmış oldukları tarımsal üretimde gelirlerini arttırması için tarımsal bilgi ve alet-ekipman eksikliklerinin giderilmesi amacıyla bir taraftan Köylerimizde bilgilendirme toplantıları ve Arıcılık Kurslarına devam ederken diğer taraftan da çiftçilerimizin taleplerini karşılamak üzere TKDK'na Arıcılık Projesi hazırlayarak müteakip çağrı dönemlerinde TKDK'ya sunmaya devam edeceğiz "şeklinde konuştu . - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Malatya Darende Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title