Haberler

Dalyan'da 3. Kaunos'a Sesleniş Konseri

Muğla'nın Ortaca ilçesine bağlı Dalyan Belde Belediyesi Türk Sanat Müziği Topluluğu tarafından düzenlenen "3.Kaunos'a Sesleniş Konseri" büyük beğeni topladı.

Muğla'nın Ortaca ilçesine bağlı Dalyan Belde Belediyesi Türk Sanat Müziği Topluluğu tarafından düzenlenen "3. Kaunos'a Sesleniş Konseri" büyük beğeni topladı.

Dalyan Kral Aile Çay Bahçesi'nde düzenlenen "3. Kaunos'a sesleniş Konseri"ne Belediye Başkanı Arif Sarı. Belediye Meclis Üyeleri, CHP İlçe Başkanı Mehmet Sertkaya ve çok sayıda müzikseverler verilen 3. Kaunos'a Sesleniş Konseri'ne büyük ilgi gösterdi.

Dalyan Belediyesi Dalbel A.Ş'nin Yönetim Kurulu Başkanı Öner Ersoy'un konserin açılış konuşmasında; "Dalyan Belediyesi Türk Sanat Müziği Topluluğu'nun 2.ci; beldemizde icra edilen Kaunas'a Sesleniş konserlerinin 3. Olan konserimize hoş geldiniz, sefalar getirdiniz.

İnsanoğlu sorgulayan bir varlıktır. Bende kendi kendime düşündüm, taşındım müzik nedir diyerek merak edip, araştırdım. Bu öğrendiklerimi sizinle paylaşmak istedim. Müzik; hem bir sanat, hem bir deyimdir. Sesin en güzel şekli müzik ile dile gelir. Nazım kilitin Renklerin birleşmesinden, şiirin kelimelerin kaynaşmasından oluşuyorsa, müzikte seslerin uygur ve düşüncenin heyecanını anlatmakta belli estetik kalıplar içerisinde seçilip, işlenmesinden oluşmaktadır. Müzik hayatın içerisinde olan dinamik bir yapıya sahip ve sürekli gelişen bir olgudur. Müzik insanlık tarihiyle başlar. Türk Müziği de Orta Asya'da Türk Tarihi ile başlamış, duygu ve düşünceler, hüzün ve heyecan zamanla güzel seslerin yanı sıra basit ve vurmalı ve telli sazlarla süslenerek ifade edilmiştir. Dinamik bir yapıya sahip olan Türk Sanat Müziği asırlar boyu gelişip, İslamiyet'in kabulüyle zenginleşmiş, Acem müziğiyle harmanlaşmış ve Osmanlı Tarihi'nde gelişip, Olgunlaşarak bu gün Türk Sanat Müziği olarak karşımıza çıkmış bulunmaktadır. Türk Sanat Müziğinde bütün iyi niyetler ifade edilmiş, kötü hislere yer verilmemiştir. Türk Sanat Müziği7nde ayrılığın acısı;kavuşmanın sevinci vardır. Türk Sanat Müziği'nde dostluk vardır, sevgiliye sitem, sevilmenin tadı, sevilmenin sonsuzluğu vardır. Bazen hüzün kaplar içimizi şarkıları dinlerken, bazen sevincimizle göklere yükseliriz. Sevilmenin, sevinmenin gülle notalarla anlatılır. Giden sevgilinin ardından sallanan beyaz mendil, hüznün ifadesidir şarkılarda. Kısaca Türk Sanat Müziği; sevgiyi ön planda tutan, aşkın gönüllere baş eden, duygu yüklü güzel sesler kervanıdır. Doyulmayan bir sevdadır Türk Sanat Müziği. Tabi Türk Sanat Müziği'nin içinde olmayan şeylerde vardır. Örneğin; Türk Sanat Müziği'nde kin yoktur, Türk Sanat Müziği'nde öfke yoktur, Türk Sanat Müziğinde intikam hiç yoktur. İşte bu nedenle bizler çocuklarımızı erken yaşlarda müzik ile tanıştırmalıyız. Müziğin insan yapısının ayrılmaz bir parçası olduğunu asla unutmamalıyız.

Ben ve topluluktaki bütün arkadaşlarım sizlere bir Türk Sanat Müziği kadar samimi, içten ve temiz duygularımız ile sevgi ve saygılar sunar, tekrar hoş geldiniz diyorum"diyerek konuşmasını bitirdi.

Konsere sunar Nurdan Kaya Deniz ise; "yaklaşık ikibuçuk yıldır bir arada olan bu topluluk, gerçek anlamda Türk Sanat Müziği'ne gönül aşkı ile bağlı, büyük bir disiplinle, bir profesyonel gibi, yaz kış demeden çalışarak, ancak tam bir amatör zihniyetle birbirini destekleyerek neredeyse bir aileye dönüştü. Kendimi böyle bir geceyi sunmakla şereflendirip, güvendikleri için çok teşekkür ediyor, o çok kıymetli cesaret veren alkışlarınızı O'lar için istiyorum" diye konuştu.

Keman Onur Soysal, Kanun Mehmet Dönmez Klarnet Tolga Akşit, Udlarda Vural Deniz ile Yücel Altıntaşlar ve Ritm Sazda ise, Mustafa Şekerli yer aldı.

Şef Çiğdem Akbulut yönetiminde Koristler de;

Aynur Günay, Ayten Ersoy Ayten Ömeroğlu, Baki Tarhan, Binnaz Ceylan, Demet Kolcu, Güner Varol, İlkay Taylan, İlhan Onar, Leyla Erenoğlu, Mesut İnce, Metin Çakmakçı, Murat Doğan, M.Sabri Okuldaş, Nilgün Okuldaş, Nurdan Kaya Deniz, Sacide Sezgenç,, Sumru Gürsel, Olcay Şenkal, Öner Ersoy, Rauf Kolcu ve Teslime koç'tan kuruldu. Solistler ve kora ise; Hicaz makamında, Muhayyer Kürdi Makamında ve Rast Makamındaki eserleri okudu. Konserde gece geç saatlere kadar devam edip verilen plaketlerle son buldu. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Dalyan Belediyesi Kaunas Ortaca Muğla Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title