Haberler

Cumhuriyet'in 100. yılında Şerife Bacı Vakfı kuruldu

Güncelleme:

Kurtuluş Savaşı'nın simge ismi Şehit Şerife Bacı unutulmadı.

Kurtuluş Savaşı'nın simge ismi Şehit Şerife Bacı unutulmadı. Cumhuriyetimizin 100. yılında İstanbul'da Şehit Şerife Bacı Vakfı kuruldu.

İstiklalden, istikbale Cumhuriyetin değerleri ile kurulan Şerife Bacı Vakfı, Kastamonu sivil toplum kuruluşları başta olmak üzere çeşitli illerinden sivil toplum gönüllüleri, Şerife Bacı Eğitim Sağlık Kültür ve Sosyal Yardım Vakfı'nda vizyon ve misyonlarını birleştirdi.

Kastamonu Dernekler Federasyonu Genel Başkanı ve Şerife Bacı Vakıf Başkanı Fatma Kıranoğlu, vakfın ilk toplantısında yaptığı açıklamada, Şehit Şerife Bacı başta olmak üzere vatan müdafaasında şehit düşen tüm "kadın şehitlerin" adını doğdukları topraklarda, yurtiçi ve yurtdışın' da manevi varlıklarını korumak ve yaşatmak olduğunu söyledi. Kıranoğlu, "Amacımız aynı zamanda yurtiçi ve yurtdışında bireysel ve toplumsal olarak hayatın her alanında, öksüz ve yetim çocukların, kimsesiz çocukların, parçalanmış aileye mensup çocukların, afetzede çocukların, bedensel ve zihinsel engelli çocukların, kadınlar ve ihtiyaç sahipleri için eğitim, sağlık ve sosyal haklar konuların da fırsat eşitliği sağlamak adına çalışmalar yapmak, yapılan çalışmalara destek olmak ve ihtiyaç sahibi öğrencilerin barınma ihtiyaçlarını karşılamak, gerekli yurt, misafirhane, konukevi, pansiyon, yaşlı bakım evi gibi müesseseleri inşa etmek, satın almak veya kiralamak, işletmek, işlettirmek için kurduk. Cumhuriyetimizin 100. yılında ülkemize hayırlı hizmetler edilmesini dilerlerken, tüm vakıf gönüllülerine teşekkür ediyor, sevgi ve barışın tüm dünyada hakim olması gerektiğine inanıyor, bu itibarla İsrail'in Filistin'e yaptığı savaşı şiddetle kınıyor, masum insanları katleden İsrail'i lanetliyoruz" dedi. - KASTAMONU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İnşaat Eğitim Yerel Sağlık Haberler

title