Haberler

Cumhuriyet dönemi binası halk kütüphanesi oldu

Güncelleme:

Cumhuriyet dönemi binası halk kütüphanesi oldu Van Halk Kütüphanesinde sona doğru Van Büyükşehir Belediyesince Cumhuriyet'in ilk yıllarından kalan binalarından olan Endüstri Meslek Lisesi binası, onarılarak halk kütüphanesine dönüştürüldü.

Cumhuriyet dönemi binası halk kütüphanesi oldu

Van Halk Kütüphanesinde sona doğru

VAN - Van Büyükşehir Belediyesince Cumhuriyet'in ilk yıllarından kalan binalarından olan Endüstri Meslek Lisesi binası, onarılarak halk kütüphanesine dönüştürüldü.

Van'da Cumhuriyet'in ilk yıllarından bu yana ayakta kalan ikinci bina olan Endüstri Meslek Lisesi binası, ilk etapta müzeye dönüştürülmek için onarılmaya başlandı. Ancak Van müzesinin hizmete girmesi ve kütüphaneye olan ihtiyaçtan dolayı binanın 'müze' projesinden vazgeçildi. Van Büyükşehir Belediyesi tarihi yapıyı bu kez halk kütüphanesi olarak tasarladı. Onarım çalışmaları tamamlanan ve son teknolojiyle donatılan kütüphane açılışa gün sayıyor.

"Açılış noktasına çok yakınız"

İHA muhabirine konuşan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Van'ın Cumhuriyet dönemine ait sadece iki tarihi binasının olduğunu hatırlattı. Bunların Tekel ve Endüstri Meslek Lisesi binaları olduğunu ifade eden Vali Bilmez, "Sanat okulumuz halk kütüphanesine dönüştürüldü ve bu çerçevede onarım da bitti. Malzemeleri alınan kütüphanenin, şu an malzemelerinin yerine yerleştirilme kısmı yapılıyor. Halk kütüphanemizde son aşamaya gelindi. Birkaç gün içinde kütüphanemizi gençlerimizle, okuyucularımızla buluşturacağız. Açılış noktasına çok yakınız" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cumhuriyet Van Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Ç.Rizespor Ankaragücü maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Ç.Rizespor Ankaragücü maçı şifresiz mi? Trabzonspor Gaziantep FK maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Trabzonspor Gaziantep FK maçı şifresiz mi? Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz nereden izlenir? Canlı maç izleme linki CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 28 Nisan Pazar günün maçları nereden izlenir? Göztepe Süper Lig'e çıktı mı 2024? Furkan sakatlandı mı? 28 Nisan Pazar Survivor Furkan'a ne oldu? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 28 Nisan Pazar 2024? Survivor kim kazandı? 28 Nisan Pazar Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 28 Nisan Pazar TV8 Survivor HD izleme linki! Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title