Haberler

Çubuk Protokolü Bayramlaştı

Ankara'nın Çubuk ilçesinde Kaymakamlık tarafından düzenlenen programda Çubuk protokolü bayramlaşırken, törende ortak vurgu barış ve kardeşlik oldu.

Ankara'nın Çubuk ilçesinde Kaymakamlık tarafından düzenlenen programda Çubuk protokolü bayramlaşırken, törende ortak vurgu barış ve kardeşlik oldu.

Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde yapılan bayramlaşmaya Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, Belediye Başkanı Lokman Özden, Garnizon Komutanı Personel Yüzbaşı Sıtkı Akgöz, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Çalık, İlçe Emniyet Müdürü Tacettin Çelebi, İlçe Jandarma Komutanı Murat Tiryaki, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Mensur Toprak, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Kuzal, belediye meclis üyeleri, siyasi parti ilçe başkanları, daire amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Kaymakam Şahin, dini bayramların küskünlerin barıştığı, dargınlıkların unutulduğu, büyüklerin ziyaret edilerek, mağdur insanların hatırlanması noktasında hassasiyetliklerin arttığı güzel günlerden birisi olduğunu söyledi. Kaymakam Şahin, "Bulunduğumuz coğrafyada ve çevremizde birçok yerde olumsuzluklar yaşanmaktadır. Ülkemiz içinde, tüm insanlar içinde bayramların bayram gibi kutlanmasını temenni ediyorum. Artık ülkemizin başındaki belalar bitsin istiyoruz. Yeter artık analar ağlamasın, insanlarımız gülsün istiyoruz. Bu millet gerektiğinde canını seve seve vermiştir. Bir şeyin kıymeti yitirildiğinde anlaşılır. Bu birlik ve beraberliği yaşatmak ve güçlendirmek için herkesin elinden geleni yapması gerekmektedir. Güncel tartışmalarla, çekişmelerle aslında bir yere gelinemeyeceğinin bilinmesi gerekmektedir. Bunun yanında ortak noktalarda buluşulması gerektiğine inanıyorum. Bizi birbirimizi kenetleyen iyi ki bayramlarımız var" dedi.

Cumhuriyetin ve demokrasinin de kıymetinin iyi bilinmesi gerektiğine dikkat çeken Şahin, "Bayrağımız dalgalanıyorsa, ezanlarımız okunuyorsa, hür bir şekilde yaşıyorsak Cumhuriyet ve demokrasinden kaynaklanmaktadır. Bu bayramlaşma vesilesiyle hepinizin kurban bayramını ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramınız kutluyor, daha mutlu bayramlar diliyorum" şeklinde konuştu.

İlçede birlik ve beraberlik noktasın çok güzel bir ortamın olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Lokman Özden de, "Kaymakam beyinde söylediği gibi ilçemizde gerçekten bayramlar çok farklı oluyor. Tüm siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşların katılımı ile bayramlar birlik ve beraberlik içerisinde kutlanıyor. Dün olduğu gibi bundan sonrada Anadolu coğrafyasında bu millet ayrılmadan, parçalanmadan birlik ve beraberlik içersin de ebediyen yaşayacaktır. Allah birlik ve beraberliğimizi daim etsin diliyorum ve bayramınızı kutluyorum" dedi.

Program İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı ile devam etti. Müdür Çelebi, görev arkadaşlarıyla birlikte protokolü kapıda karşılayarak, birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Jandarma Komutanı Yüzbaşı Murat Tiryaki ve askeri personel protokolü kolonya ve şeker ile kapıda karşılayarak, çeşitli ikramlarda bulundu. Veda sırasında askerlerle bayramlaşan Başkan Özden, hayırlı teskereler diledi.

Daha sonra program, cezaevi, hastane gibi kurumlara yapılan bayram ziyaretleriyle sona erdi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çubuk Belediyesi Lokman Özden Çelebi Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title