Haberler

Çorum: Haber-iş Sendikası Genel Başkanı'ndan Özelleştirme Eleştirisi8

Türk-iş'e Bağlı Haber-iş Sendikası Genel Başkanı Ali Akcan, Türk Telekom'un Özelleştirilmesinin Türkiye Cumhuriyeti'nin Bağımsızlığını Tehdit Ettiğini Öne Sürdü.

Türk-İş'e bağlı Haber-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Akcan, Türk Telekom'un özelleştirilmesinin Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsızlığını tehdit ettiğini öne sürdü.

Akcan, Çorum'da düzenlediği basın toplantısında, özelleştirmeler sonucunda Türkiye genelinde 400 bin kişinin işsiz kaldığını, 204 fabrikanın kapatıldığını söyledi.

Türkiye'deki özelleştirme uygulamalarının gelişmiş ülkelerdeki gibi olmadığını ifade eden Akcan, ''Üç tekel olan Tüpraş, Erdemir ve Türk Telekom özelleştirildi. Özellikle Türk Telekom özelleştirmesiyle ilgili hala bazı şaibeler var'' dedi.

Türk Telekom özelleştirmesinin birilerinin iddia ettiği gibi başarılı olmadığını savunan Akcan, ''Devlet bu girişimi ile altın yumurtlayan tavuğunu birilerine teslim etmiştir. Türk Telekomun özelleştirilmesi, Türkiye Cumhuriyetinin bağımsızlığını tehdit ediyor'' diye konuştu.

Bölgesinin en büyüğü olan Türk Telekom'un, dışardan gelen baskı ve dayatmalar neticesinde özelleştirildiğini iddia eden Akcan, özelleştirme öncesi 75 bin kişinin istihdam edildiği kurumda şu anda 40 bin 800 kişinin çalıştığını, özelleştirmenin söylendiği gibi istihdama katkı sağlamadığını söyledi.

Türk Telekom'un personel eksikliğinin acilen karşılanması gerektiğini belirten Akcan, ''Çalışmalı ve kurumumuza daha fazla sahip çıkmalıyız. Türk Telekom'u yeniden halkın hizmetine sunmamız lazım'' dedi.

Toplu görüşmeler için Türk-Telekom'un yüzde 55 hissesini satın alan Oger Telekom şirketi ile görüşeceklerini belirten Akcan, ilk kez bir sendikanın özel bir kuruluşla toplu sözleşme masasına oturacağını söyledi.

Akcan, çalışanlar arasındaki ücret dengesizliğini masa başında çözememeleri durumunda kanunların verdiği hakları sonuna kadar kullanacaklarını kaydetti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title