Haberler

Çöp Aktarım Tesisinde Çalışmalar Hızlandı

Ceylanpınar Belediyesi tarafından yapımına geçtiğimiz aylarda başlanılan Çöp Aktarım İstasyonu yapım çalışmaları sürüyor.

Ceylanpınar Belediyesi tarafından yapımına geçtiğimiz aylarda başlanılan Çöp Aktarım İstasyonu yapım çalışmaları sürüyor.

Vahşi depolama yöntemi olarak kullanılan çöp alanında Çöp Aktarım İstasyonu yapım çalışmaları sürdürülüyor. Çöp Aktarım İstasyonun tamamlanmasının ardından vahşi katı atık yöntemine son verilmesi planlanırken, çöplerin 150 kilometre mesafedeki Şanlıurfa Merkez Katı Atık Düzenli Depolama sahasına taşınarak, bertarafı sağlanacak. Çevre kirliliğinden de kurtaracak çalışmalarla ilgili bilgi veren Ceylanpınar Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Daşkıran, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın, Başbakanlığı döneminde ilçemize helikopter ile gelirken gördüğü vaziyet üzerine, dağılmış ilçemizi tehdit eden bir çöp vahşi depolama alanı vardı. Bunların ortadan kalkmasına yönelik o zamanki verdiği talimatlar üzerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız Avrupa birliği desteği ile o günden temelleri atılmıştı. Daha sonra belediye başkanımız Menderes Atilla'nın 2014 tarihi itibariyle yönetimi devralırken bu katı atık bertaraf tesisi ve aktarma istasyonunun işlemini çok önemseyerek tozlu raflardan indirdik. O gün Büyükşehir Çevre ve Koruma Dairesi başkanlığında bu işin bir an önce hızlanması adına çalışmalarımız başlatmıştık. Bugün bizim burada bu işin birinci ayağı olan çöp aktarma istasyonun orta aşamasına gelinmiştir" diye konuştu. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şanlıurfa Merkez Ceylanpınar Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title