Haberler

Çomaklı'da Su Bayramı

Antalya'nın Korkuteli İlçesine Bağlı Çomaklı Beldesinde Su Hasreti Sona Erdi.

Antalya'nın Korkuteli ilçesine bağlı Çomaklı beldesinde su hasreti sona erdi.

Korkuteli ye 35 kilometre uzaklıkta bulunan Çomaklı beldesinde uzun zamandır yaşanan su sıkıntısı sona erdi

Çomaklı Beldesinde Cami avlusundan düzenlenen su açılış törenine Yalova Vali Yardımcısı İsmail Akman, Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner, kardeş şehir Konya Beyşehir Huğlu Belediye Başkanı Mehmet Doğdu, çevre belde belediye başkanları, köy muhtarları, Yayla Suyu Getirme Komitesi Başkanı Ahmet Kökten ve mütevelli heyeti ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Tören şehitler ve gaziler anısına 1 dakikalık saygı duruşu ve istiklal marşı okunmasının ardından Çomaklı belediyesi Halk oyunları ekibi Teke Yöresi halk oyunlarını sergiledi. Su getirilmesinde emeği geçen vatandaşlara plaket verildi.

Plaket töreninin ardından konuşan Çomaklı Belediye başkanı Mustafa Akman, suyun beldeye getirilmesinde devlet payı aktarılmadığını belirterek gönüllü hayırsever kişilerin destekleriyle getirildiğini söyledi.

Yayla suyu yardım komitesi başkanı Ahmet Kökten tören konuşmasında devletten hiç bir kuruş destek almadıklarını belirterek yetersiz gelen belde içme suyuna ilave olarak 2 bin rakımlı Söbüce Yaylası Bozdağ mevkiinden doğal kaynaktan saniye de 15 litre su karşılayan şebeke ile birleştirilmesinde 2 yıllık azimle bin 504 adet makbuz karşılığı 258 bin 850 YTL para topladık. 13 kilometrelik gerekli boru ve malzeme alımı için 26 adet makbuz ve fatura karşılığı 252 bin 547 YTL harcama yaptık Belediye bu hizmeti yapsaydı bu projeye belediye ihale yoluyla müteahhit firmaya bayındırlık birim fiyatı 600 bin YTL mal olacaktı. Biz hayırseverlerden karşıladığımız için belediyemizi bir kuruş bile borçlandırmadık dedi.

Davul ve zurnalarla yola düşen kadın erkek 3 kilometre uzaklıkta bulunan kaptaj çalışmalarında kurdele kesmek üzere su deposuna gitti. Kurban kesilerek dualar eşliğinde Yalova Vali yardımcısı İsmail Akman, Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner, Çomaklı Belde belediye başkanı Mustafa Akman, Yayla suyu getirme derneği Başkanı Ahmet Kökten kurban kesilerek suyu akıttılar.

Vatandaşlar suyun akıtılmasıyla sıraya girerek su içtiler. Azmin zaferi olarak kutlayıp mutluluklarını ifade ettiler.

Daha sonra törene katılanlara yemek ikram edildi.

(AD-SÇ-Y)

09.12.2007 16:54 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Gelinim Mutfakta kim birinci oldu, çeyrek altının kim aldı? 1 Mayıs Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Mayıs askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 MSB Mayıs askerlik celp ve sevk tarihleri! CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi? Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı?
title