Haberler

CHP Milletvekili Osman Coşkunoğlu'ndan DSP'ye Ziyaret

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Uşak Milletvekili Prof. Dr. Osman Coşkunoğlu ve İl Başkanı Fuat Yılmaz, Demokratik Sol Parti (DSP) Uşak Yönetimini Ziyaret Etti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Uşak Milletvekili Prof. Dr. Osman Coşkunoğlu ve İl Başkanı Fuat Yılmaz, Demokratik Sol Parti (DSP) Uşak yönetimini ziyaret etti.

Solda birlik çalışmaları çerçevesinde DSP İl Yönetimini ziyaret ettiklerini söyleyen Osman Coşkunoğlu siyasete Bülent Ecevit ile başladığını ifade ederek ayrılığı sona erdirmek üzere olduklarını ifade etti. DSP İl Binasında gerçekleşen ziyarete CHP Uşak Milletvekili Osman Coşkunoğlu, İl Başkanı Fuat Yılmaz, Merkez İlçe Başkanı Naci Doğan, İl Genel Meclisi üyeleri ve İl Yönetimi katıldı. CHP'li heyet bir süre DSP İl Başkanı Ali Aykut ve yönetimi ile görüştükten sonra basına ortak bir açıklama yaptılar.

Milletvekili Osman Coşkunoğlu, solda birlik çalışmalarının devam ettiğini ve uzun süredir devam eden ayrılığı sona erdirmek üzere olduklarını ifade ederek, " Türkiye demokrasisi kritik bir dönemden geçiyor. İktidar ve muhalefet demokrasinin baskınsı hissetmelidir. CHP olarak DSP ile bir bütünleşme çabası içerisindeyiz. Bizde Uşak teşkilatı olarak bu sürece bir katkı sağlamaya çalışıyoruz. Bu birleşme sadece seçim ittifakı değil Ecevit'in de ruhu ile birleşme olacaktır. Ben siyasete Rahmetli Bülent Ecevit CHP Genel Başkanı iken başladım. CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı olmak istiyordum. Ancak Ecevit beni parti meclis üyeliğine aday gösterdi ve CHP tarihinin en genç parti meclis üyesi oldum. DSP ile birleşmenin iki partiye ve ülkemize yarar sağlayacağı düşüncesindeyiz."dedi.

Genç Parti (GP) ile de gündeme gelen birleşme çalışmalarını da değerlendiren Coşkunoğlu, " Genç Parti ile de görüşmeler yapıyoruz. Genç Parti'nin oy tabanı yoksul kesimlerden oluşuyor. Bu tabanın sola daha kolay oy vereceğini düşünüyoruz. Böyle birleşmesi olması hepimizi mutlu edecektir."diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Fuat Yılmaz, solda birlik talebinin uzun süredir olduğunu ve düzenlenen mitinglerde bu talebin bir kez daha açıkça ortaya çıktığını ifade ederek, " AKP iktidarının uygulamalarından rahatsız olan rejimin tehlikede olduğunu gören herkes birleşmeyi haykırıyor. Bu haykırış sadece solda değil sağda da var. İktidar dayatma ile Cumhurbaşkanı seçmeye kalkıştı ama beceremedi. Bu beceriksizliğin arkasında CHP'nin uyguladığı doğru politikalar yatmaktadır. DSP ile birleşme çalışmaları bizi sevindirmekte ve heyecanlandırmaktadır. Seçimden sonra da bu birleşmenin tek parti olma yoluna doğru gideceğini düşünüyoruz."dedi.

DSP İl Başkanı Ali Aykut ise Türkiye'nin 5 yıldır çok kötü yönetildiğini iddia ederek, " İktidarın kötü yönetimi artan işsizlik ve son zamanlardaki dayatmalar sağ ve soldaki partileri birleşme noktasına getirdi. Bugün Türkiye'de AKP dayatması ve irtica tehlikesi var. Bu tehlikeye karşı işbirliği girişimi olumlu sonuçlanacaktır. Bugün Türkiye'de irtica yok diyenlere ben Atatürkçü Düşünce Derneği'nin (ADD) yayınladığı bildiriyi okumaya davet ediyorum. Biz DSP olarak bu birleşmeyi daha öncede gündeme getirdik ve dillendirdik. Bugün gelinen nokta bu düşüncelerimizin harekete geçirilmesidir."diye konuştu.

(KY-Mİ-

(KY-Mİ-)

12.05.2007 11:46 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title