Haberler

CHP'li Çalıkuşu ve Bayar Seçim Çalışmalarını Sürdürdü

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya Milletvekili Adayı Figen Albuga Çalıkuşu, İl Kadın Kolları Başkanı Selda Koç ve CHP Kepez İlçe Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci’nin organize ettiği buluşmaya kadınların ilgisi yoğun oldu.

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya Milletvekili Adayı Figen Albuga Çalıkuşu, İl Kadın Kolları Başkanı Selda Koç ve CHP Kepez İlçe Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci'nin organize ettiği buluşmaya kadınların ilgisi yoğun oldu.

"HER ALANDA EŞİTLİK İSTİYORUZ"

"Üstünlük değil, her alanda eşitlik istiyoruz" diyen Çalıkuşu, siyasetin kadınların arasına girmemesi tavsiyesinde bulundu. Kadınların sorunlarının da konuşulduğu toplantıda kadın sorunlarına ilişkin çözüm önerileri değerlendirildi. Kadına yönelik şiddetin dünyanın her yerinde yakıcı bir sorun olduğunu söyleyen Çalıkuşu, "Bu yakıcı sorun, bizim ülkemizde facia halini almıştır. Her gün sistemli bir şekilde kadınlar öldürülüyor. Ancak güçlü ve istikrarlı bir işbirliği ile kadın sorunlarına çözüm üretilebilir" dedi.

CHP iktidarıyla kadın sorunları konusunda kurumsal önlemler alınacağının altını çizen Çalıkuşu, "Kadınlar hiçbir şekilde cinsiyete dayalı ayrımcılığa maruz kalmamalı. Toplumumuzda kadınların yaşadığı en büyük sorun toplumsal cinsiyet eşitsizliğidir. Günümüz Türkiye'si başta aile olmak üzere; okul, sokak, iş çevresi, arkadaş çevresi ve kamu kurumlarındaki tüm ayrımcı zihniyet ve uygulamalarla mücadele etmeyi zorunlu kılmıştır. Üstünlük değil, her alanda eşitlik istiyoruz" şeklinde konuştu.

"ESKİDEN OLDUĞU GİBİ SANDALYEYİ KAPI ÖNÜNE KOYABİLECEKSİNİZ"

Daha sonra Korkuteli'nde çalışmalarına devam eden CHP Antalya Milletvekili Adayları Nusret Bayar ve Figen Albuga Çalıkuşu, CHP Korkuteli İlçe Örgütü ile birlikte Antalya'nın Korkuteli ilçesinde esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi. Hırsızlığın, hukuksuzluğun karşısında durmaktan hiçbir zaman vazgeçmeyeceklerini söyleyen Çalıkuşu, "Artık esnafımız eskiden olduğu gibi sandalyesini koyup işini görmeye gidebilecek. O günler yakındır. 8 Haziran günü yaşanacak bir Türkiye'ye uyanacağız" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya Kepez Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title