Haberler

CHP'li Çalıkuşu, "Tarıma Gereken Desteği Sağlayacağız"

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili adayı Figen Albuga Çalıkuşu, CHP Kepez İlçe Başkanı Garip Erdoğan ve Kepez İlçe Yönetimi ile birlikte Antalya Muratpaşa Ziraat Odası’nı ziyaret etti.

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili adayı Figen Albuga Çalıkuşu, CHP Kepez İlçe Başkanı Garip Erdoğan ve Kepez İlçe Yönetimi ile birlikte Antalya Muratpaşa Ziraat Odası'nı ziyaret etti. Ziraat Odası Başkanı Nazif Alp ve yönetiminin katıldığı toplantıda tarım sorunları ve CHP'nin bu sorunlara ilişkin çözüm önerileri değerlendirildi.

Türkiye'de 617 bin dekar örtü altı tarım alanını bulunduğunu ve bunun yüzde 38,8'nin de Antalya'da bulunduğuna dikkat çeken Çalıkuşu, "Antalya'da örtü altı tarımında yaklaşık 75 bin işletme bulunuyor. Ortalama dekar büyüklüğü de işletme başına 3 dekar civarındadır. Bu noktada örtü altı tarımın en temel sorunu sera yapısıdır" dedi.

Kentsel dönüşüm gibi tarımda da tarımsal dönüşümün olması gerektiğine dikkat çeken Çalıkuşu, mevcut iktidarın tarım politikalarında sınıfta kaldığını kaydetti. Modern seraların maliyetinin çok yüksek olması sebebiyle Antalya'daki seraların yüzde 85'nin geleneksel olduğunu söyleyen Çalıkuşu, "Modern seralarda, sera içi ortam sıcaklık nem değerleri bitkinin istediği su ve gübre tamamen bilgisayar ortamında ayarlanabiliyor. En az 30-35 dekarın üzerinde böyle bir yapı kurmalısınız ki size ekonomik olarak dönsün. CHP, kentsel dönüşüm gibi tarımda da tarımsal bir dönüşüm olması gerektiğinin farkında" diye konuştu.

CHP iktidarıyla çiftçiye verilecek uzun vadeli ve faiz oranı düşük kredilerle tarımsal dönüşümü gerçekleştireceklerini ifade eden Çalıkuşu, "Aksi halde çiftçilerimizin rekabet şansı olmayacaktır. Geleneksel seralarda benzer problemleri yaşamaya devam edeceklerdir. Biz bunun önüne geçeceğiz" ifadelerini kullandı. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya Kepez Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title