Haberler

CHP'li Aday Adayları Gençer ve Ergin Pir Sultan'da Buluştu

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği şubesi tarafından düzenlenen ve CHP'den Ayvalık Belediye Başkanlığına aday adayı olanları dernek üyeleriyle buluşturmayı hedefleyen kahvaltılı Cumartesi toplantılarının sonuncusu...

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği şubesi tarafından düzenlenen ve CHP'den Ayvalık Belediye Başkanlığına aday adayı olanları dernek üyeleriyle buluşturmayı hedefleyen kahvaltılı Cumartesi toplantılarının sonuncusu önceki gün gerçekleştirildi.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Ayvalık Şube Başkanı Vedat Tekten ve şube yöneticilerinin öncülüğünde gerçekleşen son kahvaltılı toplantıda, CHP'nin Ayvalık Belediye Başkanlığı'na aday adayı olan Ayvalık Ticaret Odası Başkanı Rahmi Gençer ve Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin dernek üyelerine yönelik konuşarak onların sordukları soruları yanıtlandırdı. Ayvalık Belediyesi'ne ait Perakende Sebze Hali üzerinde bulunan dernek binasında gerçekleşen kahvaltılı toplantıda, ilk konuşmacı ATO Başkanı Rahmi Gençer oldu. Dernek Şube Başkanı Vedat Tekten ile dernek şube yöneticilerine kendisine dernek üyeleriyle bir araya gelme imkanı verdiği için teşekkür eden Gençer, Pir Sultan Abdal Derneği'nin ilçedeki Alevi kökenli vatandaşlar için önemine dikkat çekerek, böylesi bir derneğin Ayvalık'ta faaliyet göstermesinden duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Ayvalık'taki Alevi vatandaşlarla bir araya geldiği için oldukça heyecanlı olduğunu ifade eden Gençer, "Ben heyecanlı bir insanım. İçimde heyecan olmadığı zaman yaşayamam. Her işimi de böylesi büyük bir heyecanla yaparım. Ben Altınova'da iki odalı bir evde ebe yardımıyla doğdum. Şimdi insanlar beni sırça köşklerde yaşadı gibi empoze etmeye çalışıyorlar. Oysa gerçekte öyle değil" ifadelerini kullandı. Ayvalık Ticaret Odasında hiçbir ücret almadan gönüllü olarak çalıştığını kaydeden Rahmi Gençer, "Ben ve yönetim kurulundaki arkadaşlarımız bununla da kalmayıp, ATO için gerçekleştirdiğimiz seyahatlerin ücretlerini de cebimizden ödüyoruz. Benim ATO Başkanlığını üstlendiğim 8,5 yıldan bu yana bu durum bu şekilde sürüyor. Hatta ATO'daki makam odamda ağırladığım konuklarımın içtikleri çay ve kahve bedellerini bile kendi cebimden ödüyorum. Ben bunları söyleyecek bir insan değilim ama bunları söylemek zorunda bırakılıyorum. Hakkımda o kadar çok şey üretiliyor ki benim için bunlardan sıkıldım artık. Siyasette bu var alış diyorlar. İyi ama ben buna alışamam. Yüreğim alışmaz. Gerçek dışı ithamlara yanıt vermek adına bunları söylemekten bile utanıyorum. Ciddi şekilde üzülüyorum. Ben Ayvalık'a yıllardır gönüllü olarak hizmet veriyorum." dedi.

Vatani görevini yaptıktan sonra Ayvalık'taki birçok sivil toplum kuruluşları ve spor camiasında görev yaptığını kaydeden Rahmi Gençer, Ayvalık'ın çevre, çöp ve su sorununun olduğunu belirterek, ilçedeki en önemli sorunun istihdam olduğunu vurguladı. Gençlere önem vereceğini ve sosyal belediyecilik anlayışını ön planda tutacağını belirten Gençer, bu kapsamda ilçedeki yoksul ve engellilere yönelik ciddi hamlelerde bulunacağını kaydetti. Ayvalık'ın kültür ve sanat kenti olduğunu ve sanatçılara ilham verdiğini vurgulayan Başkan Gençer, ilçede yapılan sanatsal faaliyetlerde gençleri görememenin üzüntüsünü yaşadığını da ifade etti.

İlçede en önemli gelir kaynaklarından olan turizm alanında mevcut belediye başkanlarının yaptıkları çalışmalarla iç turizmi canlandırmak için çaba gösterdiklerini hatırlatan Gençer, göreve gelmesi halinde dış turizme önem vermeyi amaçladıklarını kaydetti. İnsan odaklı, güleryüzlü hizmet vermeyi amaçladıklarını kaydeden Gençer, bu yüzden de Ayvalık Belediye Başkanlığı hizmet binasını bir araya getirmek istediğini kaydetti. Göreve geldiğinde Ayvalık'ın iç denizini temizleyecek çalışmalar yapacağını vurgulayan Gençer, Sarımsaklı'da plajlar üzerinde bulunan kamplarla ilgili çalışmaları bulunacağını halkın her yerden denize girmesini sağlayacaklarını belirtti.

İKİNCİ KONUK MESUT ERGİN OLDU

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği'nin Ayvalık Belediye Başkanlığı'na aday adaylarını dernek üyeleriyle bir araya getirdiği Cumartesi kahvaltılarının sonuncusun son konuğu ise Küçüköy Belediye Başkanı Mesut Ergin oldu. Zarif eşi Canan Ergin ile katıldığı toplantıda konuşan Başkan Mesut Ergin, Ayvalık'ın genel sorunlarının olduğuna işaret ederek, bu sorunların çözümlenmesi için Ayvalık Belediye Başkanlığına aday adayı olduğunu vurguladı.

İlçedeki sorunların içerisinde en önemlilerinden biri olan su sorununun çözümlenmesi için Altınova'da bulunan ve şu an için sadece tarımsal alanları sulama amaçlı kullanılan Madra Barajı'nın da içme suyu üretimi için kullanılabileceğini kaydetti. Altınova ve Küçükköy beldelerinin Bütünşehir Yasası kapsamında kapatılması nedeniyle Ayvalık'ın coğrafi olarak Gömeç ve İzmir sınırları arasında çok büyük bir coğrafi alana yayılacağına işaret eden Ergin, bu yüzden de yeni dönemde bambaşka bir yönetimle tanışacak olan ilçe halkının bu büyük coğrafyadaki Büyük Ayvalık'ta en iyi şekilde hizmet veren bir belediyeye ihtiyaç duyacağını savundu.

CHP'nin kendisini Ayvalık Belediye Başkan adaylığına layık görmesi ve sonrasında da 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde Ayvalık halkının tercihini partisinden yana kullanması ve bu ulvi göreve gelmeleri halinde, öncelikli olarak kentin imar planını hayata geçirilmesini sağlayacaklarını kaydeden Küçükköy Belediye Başkanı Ergin, kültürel alanda da Ayvalık'ta 4 kültür aksını hayata geçirerek, kentin kültür yapısını 4 koldan ele almak istediğini vurguladı. Ayvalık'ta kültürel varlıkların turizme kazandırılmasına çalışacaklarını kaydeden Başkan Ergin, ilçede sayısının 4 bin civarında olan ve aralarında kiliselerinde bulunduğu tarihi binanın restorasyonu için önce kentsel revizyon planının hayata geçirilmesi gerektiğini kaydetti. Ergin; bunun içinde gereken kaynağın yaratılmasının bir çok yolu olduğunu bu yüzden de kaynak sorununun olmayacağını söyledi.

Yapacakları çalışmalarda halkın işin içinde olmasının çok önemli olduğuna işaret eden Mesut Ergin, çevreyle ilgili 150 bin kişiye hizmet verecek Arıtma Tesisini hayata geçirdiklerini, bununla beraber derin deşarj sistemini de tamamlayıp bu üniteye dahil ettiklerinin altını çizdi. Sarımsaklı Plajlarının söz konusu yatırımlar sonrasında mavi bayraklı olma hakkına kavuştuğunu söyleyen Ergin, Ayvalık Adaları Tabiat Parkı için Çevre ve Su İşleri Bakanlığının 2009 yılında çıkardığı revizyon planına, ilçede faaliyet gösteren 27 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelmesiyle oluşturulan Ayvalık Adaları Tabiat Parkı Platformuyla birlikte Danıştay'a yaptıkları başvuruyla söz konusu revizyon planının yürütmesini durdurduklarını kaydetti. Sarımsaklıda mega projeleri hayata geçirmeyi hayal ettiklerin söyleyen Ergin, Sarımsaklı Port ve dev kanal kent projesi hakkında da bilgiler verdi.

Bu çalışmada dünyanın eşsiz ve en uzun kumsalı olan Sarımsaklı Plajlarına zarar vermemek için akademik çalıştay düzenlediklerini ve amaçlarının bu projelere dikkati çekmek olduğunu söyledi. Bütünşehir Yasası kapsamında ekonomik olarak rahatlayacak olan Ayvalık'ta kültürel etkinliklere de önem vereceklerini söyleyen Ergin, Ayvalık'ın mutfağı için ot şenlikleri ve yemek festivalleriyle ilçenin mutfağını dünyaya duyurmayı hedeflediklerini söyledi. Küçükköy'de kent müzesi kurduklarını hatırlatan Ergin, müzeye halkın kendi evlerinden getirdikler objeleri de bu müze de sergilediklerini kaydetti.

GENÇER VE ERGİN DE CEM EVİ SÖZÜ VERDİ

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Ayvalık Şubesi tarafından düzenlenen son toplantıda ilçede yaşayan Alevi toplumunun en büyük sorununun kendi inançlarını ve ritüellerini yerine getirebilmek için bir Cemevlerinin bulunmadığını vurgulayan dernek üyelerinin bu talebine CHP'nin Ayvalık Belediye Başkanlığı'na aday adayı olan Hasan Bülent Türközen, Asım Sürer, Hüseyin Toker, Mesut Nail Akın gibi Rahmi Gener ve Mesut Ergin'in de olumlu yanıt verdiği gözlendi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Pir Sultan Abdal Rahmi Gençer Canan Ergin Ayvalık Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title