Haberler

CHP Karapürçek'te Çarşaf Liste ile Kongreye Gitti

CHP Karapürçek İlçe Örgütü'nün çarşaf liste ile gittiği kongrede sandıktan Ekrem Eren galip çıkarak güven tazeledi.

CHP Karapürçek İlçe Örgütü'nün çarşaf liste ile gittiği kongrede sandıktan Ekrem Eren galip çıkarak güven tazeledi.

Cumhuriyet Halk Partisi Karapürçek İlçesinde çarşaf liste ile gerçekleşen kongre bayram havasında geçti. Kongreye CHP Sakarya İl Başkanı Yaşar Erdem, İçişleri eski Bakanı Hasan Fehmi Güneş, CHP İlçe Başkanları, delegeler ve partililer katıldı. Divan başkanlığını Selcuk Gedikli'nin yaptığı kongre Saygı Duruşu'nda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından başladı.

Kongrenin açılış konuşmasını ilçe başkanı Ekrem Eren yaptı. Eren konuşmasında 2010 yılında kongre ile başkanlığa geldiğini hatırlatarak, "Göreve geldiğimde Karapürçek ilçesinde kadın kolları ve gençlik kolları başkanlıkları ve yönetimi yoktu. İlk görev olarak bu teşkilatları kurduk. Faaliyetlerimizi hızlandırdık. İlçemizde mevcut belediye park düzenlemesinde Atatürk anıtını yıkacaklardı. Buna engel olduk" dedi. Eren daha sonra 2 yıllık faaliyet raporlarını okuyarak delegelere bilgi verdi.

İçişleri eski başkanı Hasan Fehmi Güneş ise "Bizler Mustafa Kemal'in kurduğu partide siyaset yapıyoruz. Yanlışa giden her şeye dur demek zorundayız. Türkiye Cumhuriyeti Devleti parti güdümü altına girmiştir. Bu devlet parti devleti haline gelmiştir. Devlet bir parti tarafından işgal edilmiştir ve devlet mollalaştırılmaya başlamıştır. Biz görevimizi yapmasak önümüzdeki seçimler son seçimler olabilir. Devrimciysek biz görevimizi yapalım. Sadece ilçe başkanına yönetim kuruluna işi bırakmayalım. Hep beraber çalışalım" diye konuştu. Güneş Karapürçek'te yaşandığı iddia edilen Atatürk heykelini yıkma girişiminin ise cumhuriyeti yıkma girişimi ile aynı olduğunu ifade etti.

Konuşmaların ardından çarşaf liste ile seçimlere gidildi. Mevcut Başkan Ekrem Eren, 55 delegeden 35'inin oylarını alarak güven tazeledi. Seçimin ardından Yönetim Kurulu Ekrem Eren başkanlığında Hasan Çetin, Şakir Akman, Abdurrahman Kaya, İrfan Kılıç, Salih Koç, Mehmet Sertoğlu, Hasan Yıldırım, Mehmet Kayacan, Asiye Selvican ve Ömer Yavuz'dan oluştu.

CHP İl delegeliklerine ise Mürvet Akman, Nedim Beyaz, Ekrem Eren, Abdullah Özer ve Ömer Sertoğlu seçildiler. - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cumhuriyet Halk Partisi Hasan Fehmi Güneş Ekrem Eren Karapürçek Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title