Haberler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğdu Açıklaması

"Ekmeleddin İhsanoğlu'nun nitelikleri biliniyor.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyhan Erdoğdu, " Ekmeleddin İhsanoğlu'nun nitelikleri biliniyor. Bir devlet adamı ve bilim adamı niteliği, tarafsız kişiliği. En önemli özelliği de hiçbir biçimde Türkiye vatandaşları arasında Alevisi, Sünnisi, Türkü, Kürdü hangi etnik yapıdan, hangi mezhepten olursa olsun ve hatta hangi siyasi partiden olursa olsun bir ayrım yapmaması çok önemli bir özellik" dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçim çalışmaları kapsamında parti meclis üyesi Faruk Demir, Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz, Bursa Milletvekili Kemal Ekinci ile Kars'a gelen Erdoğdu, partisinin il başkanlığı binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, Kars, Ardahan, Iğdır ve Ağrı'da ortak adayları Ekmeleddin İhsanoğlu için çeşitli ziyaretler gerçekleştireceklerini söyledi.

Türkiye'nin 10 Ağustos'ta ciddi bir siyasi seçim süreciyle karşılaşacağını ifade eden Erdoğdu, "Yapacağımız seçim yasal olarak cumhurbaşkanlığı seçimi olmakla birlikte bu seçim başkanlık sistemi ya da parlamenter sistemi arasında da bir tercih şeklinde değil ve giderek bir cumhurbaşkanlığı seçiminin de dışına çıkan bir mecrada ilerliyor" diye konuştu.

Erdoğdu, seçim yarışının eşit ve adil olmayan biçimde sürdürüldüğünü savunarak, şunları kaydetti:

"Bir yanda başbakanlık mevkisini koruyarak aynı zamanda kamunun bütün olanaklarını kullanarak öte yandan 17 ve 25 Aralık süreçlerinde bütün Türkiye'nin şahit olduğu gibi havuzlardaki kaynakları da akıtarak bir yarış sürdüren bir 'tek adam' profiliyle Türkiye'de farklı bir biçimde algı yaratmaya çalışan bir aday var, Başbakan. Öbür tarafta da sayın İhsanoğlu'nun kendisinin de ifade ettiği gibi 'halkın katkılarıyla' bu yarışı sürdürmeye çalışan bir aday ve diğer adayımız var. Her şeyden önce eşit ve demokratik olmayan süreçle karşı karşıyayız. Buna yapmış olduğumuz itirazlar ne yazık ki yerini bulmadı. Bu sürecin bütün olumsuzluklarını da süreç içerisinde yaşıyoruz."

Ekmeleddin İhsanoğlu'nun niteliklerinin bilindiğini ifade eden Erdoğdu, "Ekmeleddin İhsanoğlu'nun nitelikleri biliniyor. Bir devlet adamı ve bilim adamı niteliği, tarafsız kişiliği. En önemli özelliği de hiçbir biçimde Türkiye vatandaşları arasında Alevisi, Sünnisi, Türkü, Kürdü hangi etnik yapıdan, hangi mezhepten olursa olsun ve hatta hangi siyasi partiden olursa olsun bir ayrım yapmaması çok önemli bir özellik. Buraya birleştirici güç ve cumhurbaşkanı adayı olarak kişilik olarak karşımıza çıkıyor sayın İhsahoğlu" dedi.

Toplantı, Erdoğu'nun açıklamasının ardından basına kapalı gerçekleştirildi. - Kars

Kaynak: AA / Yerel

Ekmeleddin İhsanoğlu Seyhan Erdoğdu Türkiye Kars Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta kütüphaneler açık mı? 1 Mayıs'ta hangi kütüphaneler açık? Biricik Belediye Başkanı istifa mı etti? DEM Partili Mehmet Begit neden istifa etti, olay ne? #128204 1 Mayıs'ta bankalar tatil mi? 1 Mayıs'ta bankalar resmi tatil mi? 1 Mayıs hangi yollar kapalı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda İstanbul'da hangi yollar açık olacak? Alternatif güzergahlar neresi? 1 Mayıs'ta METRO ve OTOBÜS çalışıyor mu? İşçi Bayramı'nda otobüs ve metrolar açık mı? #128653 1 Mayıs'ta hastaneler açık mı? 1 Mayıs'ta aile hekimleri çalışıyor mu? Eczaneler, sağlık ocağı ve hastaneler açık mı? 1 MAYIS KAPALI YOLLAR VE ALTERNATİF GÜZERGAHLAR | #9940 1 Mayıs'ta kapalı olan yollar hangisi? İstanbul alternatif güzergahlar neler? SON DAKİKA: 1 MAYIS'TA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?#128653 1 Mayıs'ta otobüs, metro, metrobüs, marmaray bedava mı? #128669 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda okullar tatil mi? #128226 1 Mayıs Çarşamba okullar kapalı mı? BAHAR son bölümde ne oldu? Bahar 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? BAHAR yeni bölüm fragmanı izle! İSTANBUL GENELİ: 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı? #128669 İstanbul'da 1 Mayıs'ta alternatif yollar hangileri? #128651 1 Mayıs İstanbul'da kapalı olan yollar ve alternatif güzergahlar hangisi? #9940 1 Mayıs'ta hangi yollar açık? 1 Mayıs'ta vapur seferleri olacak mı? 1 Mayıs vapur seferleri iptal edildi mi? Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title