Haberler

CHP'den Şemdinli İzlenimleri

İki gün boyunca Hakkari ve Şemdinli bölgelerinde incelemelerde bulunan CHP Van İl Başkanı Cemal Şen, PKK'nın strateji değiştirdiğini söyledi.

İki gün boyunca Hakkari ve Şemdinli bölgelerinde incelemelerde bulunan CHP Van İl Başkanı Cemal Şen, PKK'nın strateji değiştirdiğini söyledi.

Genel merkezleri tarafından 5 milletvekilinden oluşan heyetle birlikte 2 gün Hakkari ve Şemdinli'de incelemelerde bulunduktan sonra Van'a dönen Başkan Şen, gazetecilere konu hakkında bilgiler verdi. Bölgede çeşitli temaslarda bulunduklarını ve ilin erkanı ile görüştüklerini belirten Şen, ayrıca sivil toplum örgütleriyle de bir araya geldiklerini söyledi. Şen, "Biz Hakkari'de devlet erkanı ile görüşmeler yaptık. Bize bu çatışmanın normal bir çatışma olduğunu söylediler. Şemdinli'de gerçekleştirilen bu operasyonda, yapılan alanlarda halen tarama yapılmadığı, ölen veya yaralananların sayısının net olarak bilinmediğini söylediler. Ardından caddelerde vatandaşlarla görüştük. Gece de sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle bir araya geldik" ifadelerini kullandı.

Hakkari halkının kendilerine, yoksulluğun çok aşırı derecede olduğunu, açlığın ve işsizliğin hat safhaya ulaştığını söylediklerini aktaran Şen, "Ama diyorlar ki 'bu bizim için çok önemli değil, bizim için önce güvenlik, sonra barış ve bu gözyaşının durması önemlidir.' En önemlisi de budur" ifadelerini kullandı.

"EN BÜYÜK SORUN BİLGİ KİRLİLİĞİDİR"

Bölgede operasyonların devam ettiğini ve en büyük sıkıntının bilgi kirliliği olduğunu söyleyen Şen, "Şemdinli'de kaymakam ve belediye başkanını ziyaret ettik. Operasyonların yapıldığı bölgede halen dumanlar yükseliyordu. O bölgede altı tane boşaltılan mezra var. Bu 6 mezralarda yangınlar devam ediyor. Bombalanan Goman Dağı'nda kalan bu mezralarda insanlar sadece canlarını kurtarmışlar. Hayvanları orada kalmış. CHP İl Başkanı olarak bir bilgi kirliliği oluşturmamak için iki tarafında söylediklerini anlatıyorum" şeklinde konuştu.

"PKK STRATEJİ DEĞİŞTİRMİŞTİR"

PKK'nın strateji değiştirmiş olabileceğini düşündüğünü belirten Şen, "Biz heyet olarak orada muhtarlar, sivil toplum örgütleri temsilcileriyle konuştuk. PKK'nın taktiği, stratejisi bana göre değişmiştir. Belki farklı bir alan işgal etme taktiği de olabilir. Onu bilemem tabii ki. Net olmadığı için böyle bir açıklamada bulunmam yanlış olur. Ama gerçekten bu mübarek ayda, bu güzel günde böyle gencecik çocuklarımızı kaybetmemiz bizleri yaralıyor, dağlıyor. Hepimizin gözyaşları ortak olmalıdır. 'Beyaz Mendil Projemizi' başlatacağız. Sayın vekillerimle de bunları paylaştım. Ama detayını konuşmadık. Gerçekten bu olay artık çok ciddi bir hale geldi. Toplum çok rahatsız. Toplum artık bunu taşıyamaz noktasındadır diye düşünüyorum" dedi. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cemal Şen Şemdinli Hakkari Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title