Haberler

CHP'den Gezinin Yıldönümünde Anma Mesajı

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, Gezi protestolarının yıldönümü sebebiyle mesaj yayımladı.

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, Gezi protestolarının yıldönümü sebebiyle mesaj yayımladı. Engin yayımladığı mesajda eylemlerde hayatlarını kaybedenleri andı. Engin, eylemlerin yıldönümünde vatandaşlar tarafından yapılacak anma eylemlerinde devletin kendi halkına şiddet uygulamaması ve hoşgörülü olması içinde uyarılarda bulundu.

Ali Engin,"Bir parkın AVM'ye dönüşmemesi, ağaçların katledilmemesi için yapılan çevreci bir eylem, eylemcilere uygulanan şiddetle, bir anda tüm yurtta AK Parti tarafından uygulanan baskı ve ötekileştirmeye karşı yapılan protestolara dönüşmüştür" sözleriyle başladığı mesajında, "Vatandaşlarımızın yaşamın her alanında karşılaştıkları yasakçı zihniyete adeta isyan etmeleri ve isyanlarını meydanlarda sadece sloganlarla dile getirmelerine maalesef iktidar tahammül gösterememiş ve darbe zamanlarında görülmemiş bir şiddet ve çatışma ortamının fitilini ateşlemiştir" dedi.

Engin yayımladığı mesajında şunları kaydetti:

Kendi inadı uğruna, kendinden olmayanlar diye nitelediği gençlere, kadınlara hatta çocuklara bile, elindeki güvenlik güçlerini, devletin Valilerini, Emniyet Müdürlerini kullanarak şiddet uygulayan, gaz bombalarıyla, polis jopuyla, sıkılan mermilerle insanların ölümüne, sakatlanmasına ve fişlenmesine sebep olan bir zihniyet, ülke tarihindeki en karanlık, en anti demokratik ve şiddet dolu sayfaların yazılmasını sağlamış ve bu kara leke AKP'nin alnının ortasına yapışmıştır.

Gençlerin başlattığı ve daha özgür, daha demokratik bir Türkiye'de yaşama isteklerini haykırdıkları protestolardan korkan ve kendi halkına karşı, bu halkın içinden çıkmış polisleri kullanarak, halk ile polisi karşı karşıya getirenler, Gezi olaylarından sonra bu skandal ve diktatörce uygulamalardan vazgeçeceklerine, tavırlarını aynen sürdürmüş ve Okmeydanı'nda yeni gerçekleşen olaylarda birisi polis kurşunuyla olmak üzere iki can kaybı daha yaşanmıştır.

"ADLARI HER GEÇTİĞİNDE 'KEŞKE' DİYORUM"

Öncelikle, Gezi olaylarında özgürlük, demokrasi, eşitlik ve gençlere daha çok söz hakkı istedikleri, yasaklara ve baskılara boyun eğmeyeceklerini haykırdıkları için orantısız ve anlamsız bir şiddetle hayatlarını kaybeden Ali İsmail Korkmaz, Ethem Sarısülük, Abdullah Cömert, Mehmet Ayvalıtaş, Ahmet Atakan, Medeni Yıldırım ve Berkin Elvan'ı, ayrıca kendi halkıyla karşıya karşıya bırakılan polis memuru Mustafa Sarı'yı bir kez daha rahmetle anıyorum.

Türkiye daha güzel bir ülke olsun diye, artık insanlar kardeşçe, eşit ve özgürce yaşasın diye hayatını kaybeden insanlarımız, bize mücadelenin nasıl verileceğini öğretmiş ve bu yolda nelerin göze alınabileceğini göstermişlerdir. Onların adı her geçtiğinde keşke diyorum, keşke yaşasalardı, gencecik yaşlarında aileleri, sevenleri ve Türkiye bu acıyı yaşamasaydı diyor ve bu acıyı bizlere reva görenlere bir kez daha sesleniyorum;

"EN BÜYÜK ONUR, ZULÜM ETMEDEN GÖREV YAPMAKTIR"

Gezi olaylarının yıldönümünde yapılacak anma ve demokratik eylemlerde, kendi halkınıza şiddet uygulamayın. İnsanlarımıza tekrar aynı acıları yaşatmayın. Vali halkın valisi, emniyet müdürü halkın müdürü olduğunu unutmasın. En büyük onur, aldığın görev ne olursa olsun hakkıyla ve zulüm etmeden görevini yerine getirmektir.

Kaybedilen tüm canlar bizimdir, bu ülke bizimdir. Bir kez daha haykırıyorum, Güvenlik güçlerine tavizsiz olun talimatı verilmesin. Hoşgörü için, tahammüllü olunması için bir kez olsun gayret edilsin. Aksi takdirde meydana gelebilecek tüm olayların ve yaşanacak acıların sorumluları vatandaşa şiddet uygulanması emrini verenler olacaktır. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye İzmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title