Haberler

CHP Aday Adayı Çalıkuşu, Her Gün 300 Üyeyle Görüşüyor

CHP Antalya milletvekili aday adayı Avukat Figen Albuga Çalıkuşu, katlar arası siyaset döneminin son bulduğunu belirtti.

CHP Antalya milletvekili aday adayı Avukat Figen Albuga Çalıkuşu, katlar arası siyaset döneminin son bulduğunu belirtti.

CHP Antalya milletvekili aday adayı Avukat Figen Albuga Çalıkuşu, bu zamana kadar halkın siyaseti için hiç bir anlayış geliştirilmediğini, o nedenle Ankara'nın siyaseti ile halkın siyasetinin hep farklı olduğunu belirtti.

"Bu bizim siyasi reflekslerimizin de ne kadar zayıf olduğunun bir göstergesi aslında" diyen Albuga Çalıkuşu, artık üyeyle siyaset döneminin başladığını söyledi. Üyelerin CHP'yi etkin kılmak için gerekli yöntemlerin ve uslubun ne olduğunun çok iyi farkında olduğunun altına çizen Albuga Çalıkuşu, "Her gün yaklaşık 300 üyeyle yüz yüze ve telefonda görüşüyorum. Üyelerle toplantı yaparak bir ayı geride bıraktık. Üyelerimiz resmi çekmiş. Bizi iktidar yapacak kadroları bulup çıkartmak için çabalıyorlar. Toplum değişiyor, toplum siyasetin önünde koşuyor. Çok özlediğimiz demokrasi hareketi ön seçimle başlıyor" ifadelerini kullandı.

Parti programının temelinin hiç bir dini ve etnik köken gözetmeksizin 'insan' odaklı büyüme olduğunun altını çizen Albuga Çalıkuşu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kendimizden olmayanı öteki sayan anlayışları geride bırakmamız gerekiyor. Bu sıkışmış siyasi anlayışlar içerisinde büyüme gerçekleşemez. Biz ötekileştiren değil, ötekiyi yakalayan olmalıyız. İnsanın emeği kimliği ve haklarıyla kucaklamak önceliğimizdir. Şimdi üye, 'Bana da soruluyor', 'Ben de varım' diyor. Kapısını çaldığımız her bir üye, 'Aramıza geldiğiniz, halka indiğiniz için çok teşekkür ederiz' diyor. Biz halkız. Bizler sadece tabanı temsil etmek için varız. Vekil olmak bir sınıf atlamak yarışı olmamalı. Ama bunlar değişiyor. Genel Başkan üyeye güvendi. Bundan sonra tüm aşamalarda söz, üyenin olacak." - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title