Haberler

CHP Aday Adayı Alpuga Çalıkuşu, Taşeronlaşmayı Değerlendirdi

CHP Antalya Milletvekili aday adayı Figen Albuga Çalıkuşu, Antalya Yol-İş Sendikası ve Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nu (DİSK) ziyaret etti.

CHP Antalya Milletvekili aday adayı Figen Albuga Çalıkuşu, Antalya Yol-İş Sendikası ve Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'nu (DİSK) ziyaret etti.

DİSK Şube Başkanı Cemal Aybar, Sosyal İş Sendikası Antalya Şube Başkanı Hüseyin Kaplan ve Yol-İş Sendikası 1.Bölge Şube Başkanı Cemil Ünal ve yönetiminin katıldığı ziyarette işsizlik, Türkiye'de sendikaların sorunları ve taşeronlaşma konuşuldu.

Açık bir işsizlik sorunu ve iş gücüne katılımın yetersiz olduğunu belirten Figen Albuga Çalıkuşu, "Kadınlarımız ve gençlerimiz çalışma hayatına katılamıyor. Türkiye büyük bir iş gücünü atıl tutuyor" dedi.

İş sahibi olanların da gittikçe sendikasızlaştırıldığını sözlerine ekleyen Albuga Çalıkuşu, emek hakkının görmezden gelinmesiyle birlikte taşeron işçiliğinin patlak verdiğini ifade etti. En çok işçi ölümünün de bu kesimde olduğunu belirten Albuga Çalıkuşu, "Türkiye topyekün Somalaşıyor. Buna doğrudan cinayet de diyebiliriz. İş kazalarında Avrupa'da ilk sırada koşuyoruz. Sırf ocak ayında 83 işçi öldü" dedi.

Kayıt dışı işçi çalıştırmanın da en büyük sorunlardan biri olduğunu kaydeden Albuga Çalıkuşu, "Kayıt dışı çalışan işçiler var. İnsanlar çalışıyor ama kağıt üzerinde yoklar. Ölseler de kayda geçmiyor. İşçilerin hak ve hukuklarının görmezden gelindiği çok açıktır. Ağır sömürü altında çalışanların bir kısmı da asgari ücretle çalışıyor" diye konuştu. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title