Haberler

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Raporu Söke Belediyesi'ni Haklı Çıkardı

Söke'de Konak Mahallesi Dostlar Sokak üzerinde Alfa Konut Yapı Kooperatifi ile Elvan yapı Kooperatifini tehdit eden heyelan ile ilgili olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı; burada gerekli çalışmayı yapacak kurumun İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü...

Söke'de Konak Mahallesi Dostlar Sokak üzerinde Alfa Konut Yapı Kooperatifi ile Elvan yapı Kooperatifini tehdit eden heyelan ile ilgili olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı; burada gerekli çalışmayı yapacak kurumun İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü olduğunu belitti.

2010 yılında meydana gelmeye başlayan ve her geçen yıl artan heyelan ile ilgili olarak geçtiğimiz ay Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü teknik personeli bölgeye gelerek inceleme yaptı. Yapılan inceleme sonrasında Bakan Adına Genel Müdür Yardımcısı Fatma Varan imzalı raporunu Söke Belediyesi'ne gönderen Bakanlık; heyelanın meskun alanda olması nedeniyle afet mevzuatı gereğince gerekli tedbirlerin İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce alınması gerektiğini belirtti. İlgili yasanın açık ve net olduğunu belirten Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi, yasanın işaret ettiği sorumluların görevlerini yerine getirmesini istedi.

"BEN İLK GÜNDEN BERİ AYNI ŞEYİ SÖYLEDİM"

7269 Sayılı Umumi Hayata Müessir Afetler Dolayısıyla Alınacak Tedbirlerle Yapılacak Yardımlara Dair Kanunun 3. Maddesi'nin gayet açık ve net olduğunu belirten Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi; "Ben ilk günden bu yana bunu savunuyorum. Bakanlığın yazısı da beni doğruladı" dedi.

Başkan Özekmekçi; "7299 sayılı kanunun 3. Maddesinde; Yer kayması, kaya düşmesi, çığ gibi afetlere uğrayabilecek meskün yerlerde alınacak önleyici tedbirler İmar ve İskan Bakanlığınca, su baskınına uğrayabilecek yerlerde ise, Devlet Su İşlerinin bağlı bulunduğu bakanlıkça alınır. Bu işlere ilişkin ödenek, tedbirleri almakla görevli Bakanlıkça karşılanır' diyor. Ben ilk günden buyana bunu söylüyorum. Bakanlığa teşekkür ederiz. Sorumluluklarını yerine getirmişler, yasa ile ilişkilendirerek, böyle bir rapor göndermişler" dedi.

"ÜZERİMİZE DÜŞENİ YİNE YAPACAĞIZ"

"Biz sözümüzün eri bir belediyeyiz" diyerek heyelan bölgesindeki vatandaşların oradaki sıkıntılı durumunu bildiklerini belirten Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi; "Bakanlığın ön gördüğü raporu hazırlamak üzere ihale dosyası hazırlanıyor. Yani Bakanlığın bizden talep ettiği jeolojik ve jeoteknik raporları sunacağız" dedi.

"VATANDAŞ BELEDİYEYLE KARŞI KARŞIYA GETİRİLDİ"

Söke Belediye başkanı Necdet Özekmekçi, "Ben ilk gün aynı şeyi söylemiştim, bugün hala aynı şeyi söylüyorum. Eğer yanılıp biz burada yüksek yada küçük rakamlı bir iş yapmış olsaydık, şu anda görevi suiistimal etmekten yargılanıyor olacaktık. Yasa açık ve net bizim görev ve sorumluluğumuz değil. Vatandaşlarımız bir şekilde provoke edildi, bir şekilde belediye ile karşı karşıya getirildi. Bütün bunları söylerken Belediyenin sorumluluğunun olmadığını da iddia etmiyorum. Mutlaka geçmişte belediyenin kusuru var. Ama şu anda kusur arayacak durumda değiliz, ortada yasa var, yasanın görevlendirdiği sorumlular var. Bizde ilgili kurumlarda ilgi ve görev bekliyoruz" diye konuştu. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Necdet Özekmekçi Söke Belediyesi Konak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title