Haberler

Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar Tokat'ta."Türkiye'de Çok Büyük Bir İstikrar Var ve Bizim...

"Türkiye'de çok büyük bir istikrar var ve bizim iktidarımız henüz tam meyve vermeye başlamadı" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar,

" Türkiye'de çok büyük bir istikrar var ve bizim iktidarımız henüz tam meyve vermeye başlamadı" dedi.

Tokat'taki temaslarının ardından Turhal ilçesine geçen Bayraktar, esnaf ziyaretinin ardından Belediye Başkanı Ali Gözen'den ilçeyle ilgili bilgi aldı. Bayraktar ve beraberindekiler TOKİ konutlarında oturan vatandaşlarla da toplantı yaparak sorunlarını dinledi.

Daha sonra Zile ilçesine geçerek belediye başkanı Lütfi Vidinel ile görüşen Bayraktar, belediye binası önünde toplanan vatandaşlara hitap etti.

Muhalefetin kendilerini eleştirebileceğini ifade eden Bayraktar, "Biz de her şeyi yaptık demiyoruz, kolay değil. Cumhuriyetten önce ve cumhuriyet döneminde çok ciddi problemler birikti. Birikti, birikti, hep halının altına, kilimin altına problemler süpürüldü. 2002 yılının sonuna geldiğimiz zaman Türkiye kilitlenmişti. İtibarı azalmış, kredibilitesi aşırı derece düşmüş, IMF kapısına gidiyorduk" dedi.

O zamanlar "Faizi ne kadar yüksek olursa olsun borç alalım da memurun maaşını verelim diye bakıyorduk" diyen Bayraktar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bugün Elhamdülillah IMF'ye borcumuz yok. Diyoruz ki kardeş biz senden para istemiyoruz, istersen biz sana verelim. Yani oradan buraya gelmek öyle kolay değil. İhracatımız 30 milyar dolardan bugün 150 milyar dolara çıktı. 2007-2008'de dünya en büyük krizi yaşadı. Elhamdülillah biz bu krizi hemen hemen pürüzsüz atlattık. Türkiye'de çok büyük bir istikrar var ve bizim iktidarımız henüz tam meyve vermeye başlamadı. Diktiğimiz fideler daha yeni meyve vermeye başladı. Biz iktidar hesabı da yapmıyoruz, hizmet hesabı yapıyoruz. Başbakanımızın, liderimizin sloganı millete efendilik yoktur, millete hizmetkarlık vardır."

Bakan Bayraktar, "Bu millete kim hizmet ederse o milletin efendisi olur. Böyle şaklaban anlayışla, halka tepeden bakan anlayışı biz elimizin tersiyle ittik. Halkın yanındayız, halkın içindeyiz. Halkımızın hayat seviyesini, gelir seviyesini artırmak için çalışıyoruz" şeklinde konuştu. - TOKAT

Kaynak: AA / Yerel

Türkiye Turhal Tokat Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title