Haberler

CERN Karanlık Madde Ve Evren Bulmacası

Güncelleme:

ODTÜ öğretim üyelerinden Doç. Dr. Bilge Demirköz, Harran Üniversitesinde 'CERN Karanlık Madde ve Bir Evren Bulmacası' konulu bir konferans verdi.

Dünyanın en büyük parçacık fiziği laboratuvarı olan İsviçre'deki Avrupa Nükleer Araştırma Merkezinde (CERN) 6 yıl çalışan Doç. Dr. Bilge Demirköz'ün Osmanbey Yerleşkesi Mühendislik Fakültesi Konferans Salonunda CERN Karanlık Madde ve Bir Evren Bulmacası konulu konferansına, Rektör Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

6 yıldır İsviçre'deki Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi CERN'de yürütülen deneylere katılan ve bu yöndeki çalışmalarına devam etmekte olan Doç. Dr. Bilge Demirköz, Mühendislik Fakültesi Konferans Salonundaki sunumunda "Karanlık Madde Nedir? Parçacıklar Nasıl Kütle Kazandı? Yer Çekimi Neden Bu Kadar Zayıf?" başlıkları altında CERN Deneyleri sonucunda elde edilen bulguları paylaştı.

CERN'de şimdiye kadar 4 deney yapıldığı ifade Demirköz, Uzay'da da bir deneyin başarıyla gerçekleştirildiğini ve Uzay deneylerinin 20 yıl daha devam edeceğini söyledi. Türkiye'de yürütülen Uzay araştırmaları hakkında da bilgiler veren Demirköz, Uzay araştırmaları için gereken tüm alt yapının bundan böyle Bilim, Sanayi ve Teknoloji ve Savunma Sanayi Müsteşarlığının çalışmalarıyla ülkemizde denetleneceğini söyledi.

Konferansının ardından salondaki öğrenci ve akademisyenlerin sorularını da yanıtlayan Ortadoğu Teknik Üniversitesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bilge Demirköz'e Rektör Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu tarafından teşekkür plaketi verildi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Yerel

Ortadoğu Teknik Üniversitesi İbrahim Halil Mutlu İsviçre Harran Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title