Haberler

Çasiad'la Milletvekili Adaylarını Ağırladı

ÇASİAD ile Seçime Doğru 2015 final programında seçim çalışmalarını anlatan MHP Çanakkale Milletvekili adayı İbrahim Kürşat Tuna, “Çanakkale’den en az 2 vekil güçlü bir şekilde Ankara’ya gidip, Çanakkale’yi bakanlıkla şereflendirmiş oluruz.

ÇASİAD ile Seçime Doğru 2015 final programında seçim çalışmalarını anlatan MHP Çanakkale Milletvekili adayı İbrahim Kürşat Tuna, "Çanakkale'den en az 2 vekil güçlü bir şekilde Ankara'ya gidip, Çanakkale'yi bakanlıkla şereflendirmiş oluruz. Memleketimizi en iyi şekilde hizmet ederek hedefimiz Dış İşleri Bakanlığı yada Ekonomi Bakanlığıdır" dedi.

Çanakkale Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÇASİAD) seçime doğru 2015 finali Çanakkale Ticaret Borsası toplantı salonunda CHP Çanakkale Milletvekilleri adayları Av. Muharrem Erkek, Bülent Öz ve MHP Çanakkale Milletvekili adayları İbrahim Kürşat Tuna ve Enver Koç katıldı. Toplantı ya ÇASİAD Başkanı Erdal Akarsu, Ticaret Borsası Başkanı Kaya Üzen, CHP Merkez İlçe Başkanı Nejat Önder, MHP İl Başkanı İsmet Balkan, MHP Merkez İlçe Başkanı Hakan Pınar ile CHP'li ve MHP'li partililer ile vatandaşlar katıldı. ÇASİAD ile Seçime Doğru 2015 final programının açılış konuşmasını yapan ÇASİAD Başkanı Erdal Akarsu, AK Parti Çanakkale Milletvekili adayları Bülent Turan ve İsmail Kaşdemir'in mazeret bildirerek toplantıya katılmayacaklarını katılımcılara açıklaması ile program başladı. ÇASİAD ile Seçime Doğru 2015 final programının moderatörlüğünü ise Armağan Aydeğer yaptı.

MHP Çanakkale Milletvekili 1'inci sıra adayı İbrahim Kürşat Tuna, "Adalet ve Kalkınma Partisinin Milletvekili adayları da burada bulunsun. Çanakkale seviyeli bir kent, tartışmasını bile seviyeli bir yapan kenttir. Yerel seçimlerdeki programlarda da yer aldım. Keyfi aldım. Muhakkak ki iktidar partisine eleştirimiz olsun. Arkadaşlar burada olsalardı da bu eleştirilerimizi dinlemiş olsaydılar. Karşılık verselerdi yada yapabilecekleri olumlu şeyler hakkında bilgi verselerdi. İki konuda eleştiri getirmişler. Muhalefet partilerin tavır ve üsluplarından diye. Muhalefet partisinden adalet ve kalkınma partisine herhangi bir aşağılayıcı bir üslupta bulunmadık. Kimse kusura bakması yapmadığımız bir şey için suçlamasınlar. MHP ve CHP arasındaki koalisyon fiili bir durumdur. Adalet ve Kalkınma Partisi sistemi dışı kaldı mı sizden kötüsü yoktur. Bu mazeretler kabul edilemez. İktidar Partisi hesap vermekten kaçınıyor" dedi.

Tuna, "Memleketi, milleti temsil etmek kolay değil. Sokağa çıktığımızda her kesim insan yanımıza gelip, desteklerini beyan ediyorlar. Oy demek güven demektir. Bu işi suistimal etmemek gerekiyor. Çanakkale ve Çanakkale halkının meselesini kendi derdiniz gibi düşünmeniz gerekiyor. Milliyetçi Hareket Partisi geleneğinden geliyorum. Türk Milliyetçiliği fikriyatı içinde doğduk, büyüdük. Farklı fikirlere her zaman sayı duyduk. Ana temelimizi Türk milliyetçiliği fikriyatı olduğu, Türklük gurur ve şurası İslam ahlak ve fazileti olduğunu hiç unutturmadı. Ankara siyasalda bu işin ilmini okuduk. 2007 yılında 3'üncü sıra, 2011'de 4'üncü ve bu dönem 1'inci sıra oldu. Şehrin sıkıntıları ve sorunlarını biliyoruz. Çanakkaleli olmak, doğmak önemlidir. Bizim siyasetin temelinde insan var. Her kesimden olsa da temelimizde insan var. Esas hedefimiz devlet adamı olup, hizmet etmek. Çanakkale'mizi Ankara'da en güzel şekilde temsil edeceğiz" diye konuştu.

Tuna, "Makam insana şeref katmaz, insan makama şeref katar. Gerçekten o makamı temsil etmek lazım. Çanakkale'yi hakkıyla temsil etmek için yukarı tırmanmak lazım. Çanakkale'den güçlü gittiğimiz zaman genel merkez de de ağırlığımız farklı oluyor. Benim Milletvekili olarak hedefim alanım siyaset bilimi uluslar arası ilişkiler olduğu için bende dış ilişkiler komisyonun da yada plan ve bütçe komisyonunda vazife almak isterim. Memleketimizi faydalı olabilecek yerler. Ama şunu da biliyorum ki, Çanakkale'ye daha çok faydalı olabilmek için Çanakkale'ye bakanlık getirmeliyiz. Bu kolay bir yol değil. Ağırlığımızın genel merkezlerde fazla hissedilmesi ve bu makamları temsil etmemiz lazım. Memlekete hizmet etmek için bir Belediye Başkanlığı vardır. Tabana kadar inebilirsiniz. Bir de Bakanlık vardır. İnşallah güzel bir şekilde temsil eder, Çanakkale'den en az 2 vekil güçlü bir şekilde Ankara'ya gidip, Çanakkale'yi bakanlıkla şereflendirmiş oluruz. Memleketimizi en iyi şekilde hizmet ederek umudumuz tabii ki de Dış İşleri Bakanlığı yada Ekonomi Bakanlığıdır" dedi.

Toplantı da MHP Çanakkale 1'inci sıra Milletvekili adayı İbrahim Kürşat Tuna, MHP Çanakkale 2'inci sıra Milletvekili adayı Enver Koç ile CHP'li Milletvekili adayları toplantının 2'inci bölümünde soru cevap şekli ile katılımcıların sorularını yanıtlaması ile program sona erdi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milliyetçi Hareket Partisi İbrahim Kürşat Tuna Çanakkale Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title