Haberler

Çarşamba Ülkü Ocakları'ndan Protesto

Ege Üniversitesi Kampüsü’nde öğrenciler arasında çıkan kavgada öldürülen Fırat Yılmaz Çakıroğlu olayının ardından Çarşamba Ülkü Ocakları Başkanlığı, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ali Fuat Başgil Hukuk Fakültesi önünde açıklama yaptı.

Ege Üniversitesi Kampüsü'nde öğrenciler arasında çıkan kavgada öldürülen Fırat Yılmaz Çakıroğlu olayının ardından Çarşamba Ülkü Ocakları Başkanlığı, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ali Fuat Başgil Hukuk Fakültesi önünde açıklama yaptı.

Ege Üniversitesi'nde çıkan kavgada hayatını kaydeden Fırat Yılmaz Çakıroğlu için OMÜ Ali Fuat Başgil Hukuk Fakültesi önünde basın açıklaması yapan Ülkü Ocakları Çarşamba Şube Başkanı Alparslan Güreş, Fırat Yılmaz Çakıroğlu için başsağlığında bulunarak konuşmasına başladı.

Yaptığı açıklamada Başkan Güreş, "Ege Üniversitesi'nde terör örgütü bağlantılı öğrenci görünümlü eli kanlı katillerin bıçaklı saldırısına uğrayan Fırat Yılmaz Çakıroğlu, bölücü canavarların olay yerine gelen ambulansı engellemesi sonucu, şehit olmuş ve Rahmet-i Rahmana kavuşmuştur. Üniversiteler aklın, bilimin ve özgür düşüncenin hakim olduğu ve bu kavramların geliştirildiği en önemli kurumlardır. Üniversitelerdeki, öğrenci ve öğretim görevlileri arasındaki sevgi saygı ve hoşgörüye dayanan ilişkiler, evrensel manada üniversitelerin temel ilkeleridir. Bilim sanat ve kültür şüphesiz ki hoşgörü atmosferinin hakim olduğu alanlarda gelişebilir. Ülkücü Türk Gençliği olarak üniversitelerde taş, sopa ve bıçaklı protestolar değil; aklın, eleştirinin ve bilimsel tartışma ortamının egemen olmasını istiyoruz. Fırat Yılmaz Çakıroğlu isimli üniversite öğrencisi ülküdaşımızın şehit edilmesiyle sonuçlanan ve ülkemizi 70'li yılların kaoslu günlerine götürmek isteyen provakatif eylemleri şiddetle kınıyoruz" dedi.

Konuşmanın ardından grup dağıldı. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Fırat Yılmaz Çakıroğlu Ege Üniversitesi Yerel Haberler

title