Haberler

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan Bilgilendirme Toplantısı Düzenledi

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, bir toplantı düzenleyerek Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı'nın 2012 yılı Teklif Çağrısı kapsamında kabul edilen projelerle ilgili bilgi verdi.

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, bir toplantı düzenleyerek Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı'nın 2012 yılı Teklif Çağrısı kapsamında kabul edilen projelerle ilgili bilgi verdi.

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı'nca toplam 6 adet projenin kabul gördüğünü belirten Özcan, projelerin 4. Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullara, birinin Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne, 1 tanesinin de Çankırı Polis Meslek Eğitim Merkezi'ne ait olduğunu, toplam proje bütçesinin ise 250 bin Euro'yu bulduğunu belirtti.

Projelerle ilgili açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Müdürü Yaşar Petek, toplam 9 projelerinin kabul edildiğini, gençlik programı başvuruları ile bireysel başvuruların devam ettiğini vurguladı. Geçen yıla oranla proje sayısında bir artış yaşandığını belirten Petek, "237 katılımcıya eğitimler verdik ve 2011'de 4 olan proje sayımızı 9'a yükselttik. Bununla birlikte başvurularda da 2-3 kat artış yaşandı. Geçen yıl 69 bin Euro olan proje bütçemiz, bu yıl 141 bin Euro'ya yükseldi. Yani 'haydi proje yapın' demekle proje yapılmaz. Bunun için eğitimler lazım, uzmanlarla çalışmak lazım. Biz bunu yaptık ve başarılı olduk. Bakın dağ başından bile proje çıktı. Gümerdiğin İlköğretim Okulu ile Ticaret Meslek Lisesi hazırladıkları proje ile yurtdışındaki toplantılara katılacaklar" diye konuştu.

Çankırı İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman Çakır ise 2005 yılında beri ilk kez bir projelerinin Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından kabul edildiğini söyledi.

"Çayır-Mer'aların Bakım ve Yönetiminin Geliştirilmesi" isimli proje ile Çankırı'daki çayır-meraların gelişimini, kullanımını, verimlilik ve kalitesini artırmaya yönelik çalışmalar yürüteceklerini anlatan Çakır,

proje kapsamında Almanya, Belçika ve Çek Cumhuriyeti'nde incelemeler yapılacağını ifade etti. Proje tutarının 58 bin 50 Avro olduğunu belirten Çakır, projenin bütün masraflarının AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı, Leonardo da Vinci Programı tarafından karşılanacağını söyledi.

Çankırı Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdür Vekili Sami Korkmaz da "Uygulamalı Polis Eğitimi ve Göreve Yansımaları" isimli projelerinin kabul gördüğünü, proje kapsamında 30 kişinin yurt dışına giderek, İtalya ve Belçika'da incelemeler yapacağını belirtti.

Proje amacının polis okulu öğrencilerinin, mezuniyet sonrasında görev alanlarında karşılaşabilecekleri olaylara müdahalede uygulamalı eğitime ağırlık verilmesi olduğunu vurgulayan Korkmaz, projenin yurtdışı ortaklarının İtalya ve Belçika olduğunu kaydetti.

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan da projelerin hayırlı olması temennisinde bulunarak, "İnşallah gelecek yılda proje sayımız da, proje bütçemiz de artacak. Ben bu anlamda güzel şeyler olduğuna inanıyorum" dedi. - ÇANKIRI

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Vahdettin Özcan Avrupa Birliği Çankırı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title