Haberler

Çankaya Belediyesi Engelli Bireylerin Ailelerine Psikodrama Atölyesi Düzenledi

Güncelleme:

Çankaya Belediyesi, Aşık Veysel Engelsiz Yaşam Merkezi'nde özel gereksinimli bireylerin ailelerine yönelik psikodrama atölye çalışması düzenledi. Ebeveynlere doğru iletişim teknikleri öğretildi.

Çankaya Belediyesi, Öğretim Görevlisi ve Psikodrama Grup Terapisti Odise Vuçinas'ı Çankaya'da konuk etti.  Aşık Veysel Engelsiz Yaşam Merkezi'nde  düzenlenen özel gereksinimli bireylerin ailelerine yönelik psikodrama atölye çalışmasına anne ve babalar yoğun katılım gösterdi.

Çankaya Belediyesi, özel gereksinimli bireylerin aileleri için hizmete açtığı Aşık Veysel Engelsiz Yaşam Merkezi'nde farklı etkinlikler yapmaya devam ediyor. Alanında önemli çalışmalara imza atan Öğretim Görevlisi ve Psikodrama Grup Terapisti Odise Vuçinas, engelli bireyler ve aileleri için psikodrama atölye çalışması gerçekleştirdi. Engelli bireylerin ebeveynleri eğitime yoğun ilgi gösterdi.

Sosyal Hizmet Uzmanı ve Psikodrama Eğitmeni Odise Vuçinas tarafından verilen eğitimde, kişinin grup içinde iyileşmesini amaçlayan ve bunu da tiyatral canlandırmalar yoluyla gerçekleştiren psikodramadan yararlanıldı. Aşık Veysel Engelsiz Yaşam Merkezi'nde düzenlenen atölyede ebeveynlere çocuklarıyla iletişim kurmalarında doğru ve hatalı davranışların neler olduğu bir terapi yöntemi olan psikodramanın çeşitli teknikleriyle anlatıldı. Eğitime engelsiz yaşam merkezi kursiyerlerinin aileleri yoğun katılım gösterdi.

DOĞRU İLETİŞİM TEKNİKLERİ ÖĞRETİLDİ

Ebeveynlere, gündelik hayatın telaşı içinde, aceleyle düşünmeden, bazen de yanlış öğrenmeler sonucunda, iletişim örüntülerinin istenmeyen sonuçlara götürebildiğinin anlatıldığı etkinlikte, örtük ve açık mesajlar bütünü olan iletilerin bireylerde nasıl karşılık bulduğu ve sonuçları diyaloglarla açıklandı. Etkinliğe ilgiyle katılan veliler, farklı davranışlarla iletişim kurabilme yollarını öğrenmekten memnun kaldılar.

Kaynak: ANKA / Yerel

Çankaya Belediyesi Çankaya Engelliler Eğitim Yerel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title