Haberler

Canik'te Mehmet Akif Ersoy'u Anma Programı

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü, Canik'te muhteşem etkinliğe sahne oldu.

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü, Canik'te muhteşem etkinliğe sahne oldu. Milli şairin şiirlerinin okunduğu ve hayatından kısa kesitlerin tiyatral şekilde izleyicilere aktarıldığı programda duygu seli yaşandı.

Canik Kaymakamlığı ve Canik Belediyesi tarafından Canik Kültür Merkezi'nde düzenlenen 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Programı herkesi büyüledi. Canik Kaymakamı Abdullah Kalkan, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Haluk Melekoğlu, Belediye Meclis üyeleri, muhtarlar, öğretmenler, veliler ve öğrencilerin katıldığı etkinlikte en güzel İstiklal Marşı okuyan öğrenci seçilirken, milli şairin şiirleri okundu, hayatından kısa kesitler öğrenciler tarafından tiyatro oyununda sahnelendi.

Etkinlikte konuşan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Ne mutlu bizlere ki Mehmet Akif gibi pak bir ruhu, temiz bir vicdanı yad etmek için onun yüksek ideallerini, davasını, aşkını, heyecanını paylaşmak için bugün buradayız. Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u anlamak demek, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş felsefesini anlamak demektir. Onun yazdığı İstiklal Marşı'nı anlamak ise Türkiye Cumhuriyeti'nin doğduğu Milli Mücadele ruhunu anlamak demektir. Bizler bugün bu topraklar üzerinde hür ve müstakil yaşıyorsak, büyük hedeflerimize doğru yürüyorsak, bunu İstiklal Marşı'nı yazdıran ruha, canı pahasına bu toprakları vatan yapan ve koruyan atalarımıza borçluyuz" dedi.

DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI

Canik Kaymakamı Abdullah Kalkan da konuşmasında, öğrencilerden Ersoy'un hayatını ve yazdığı şiirleri iyi anlamalarını istedi. Konuşmaların ardından Canik'teki okullar arasında düzenlenen En Güzel İstiklal Marşı Okuma Yarışması'nda ilk üçe giren öğrenciler arasından 1. seçildi. Jüri üyelerinin zorlandığı yarışma sonunda Emrullah Efendi İlköğretim Okulu'ndan Meliha Semizoğlu 1. oldu. Zaman zaman duygusal anların yaşandığı etkinlikte Dereler İlköğretim Okulu öğrencileri İstiklal Marşı'nın yazıldığı dönemi ve Mehmet Akif'i tiyatro oyunuyla sahneledi. Öğrenciler ayrıca Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı'nı konu alan şiirler okuyarak duygusal anların yaşanmasına neden oldu. Program sonunda En Güzel İstiklal Marşı Okuma Yarışması'nda 1. olan öğrenciye çeyrek altın hediye edilirken, Başkan Osman Genç de dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verdi. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

türkiye cumhuriyeti mehmet akif ersoy osman genç canik Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Kerim Rahmi Koç kimdir? Ali Koç'un oğlu Kerim Rahmi Koç kimdir? Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title