Haberler

Canik'te "Çanakkale Zaferi" Etkinliği

"18 Mart Şehitler Günü" ve Çanakkale Zaferi'nin 97.yıl dönümü Canik'te muhteşem bir etkinlikle kutlandı.

"18 Mart Şehitler Günü" ve Çanakkale Zaferi'nin 97. yıl dönümü Canik'te muhteşem bir etkinlikle kutlandı.

Canik Yavuz Selim Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) tarafından Canik Kültür Merkezi'nde (CKM) Çanakkale programı düzenlendi. Programa Canik Kaymakamı Abdullah Kalkan, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Canik İlçe Milli Eğitim Müdürü Haluk Melekoğlu, okul müdürleri, daire müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Program öncesi konuşan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Çanakkale Zaferi'nin Türk halkı için millet olma bilinci yönünden en büyük güç olduğunu söyledi. Genç, "Millet olarak yokluklar içindeyken bile 'Çanakkale geçilmez' dedirten sağlam inancın, sarsılmaz bir ruhun mirasçılarıyız. Çanakkele Zaferi sadece geçmişimizin bir aziz hatırası olarak değil, geleceğe yürüyüşümüzün en güçlü ilham kaynaklarından biridir. İnanıyorum ki o yüksek ruh, o millet olma şuuru, o vatan sevgisi bu topraklar üzerinde ebediyen var olacaktır" dedi.

Konuşmaların ardından Yavuz Selim YİBO öğrencileri tarafından sahnelenen Çanakkale oratoryosu büyük beğeni kazandı. Okul korosu tarafından okunan Çanakkale türküleri ise izleyenlere duygusal anlar yaşattı. Programın son bölümünde ise okul öğrencilerinden oluşan tiyatro grubu tarafından sahnelenen tiyatro oyununda Çanakkale Zaferi canlandırıldı. Davetliler daha sonra yine Canik Kültür Merkezi'nde açılan Çanakkale Sergisi'ni gezdi. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çanakkale Zaferi Osman Genç Canik Yerel Haberler

title